Ordningsproblem Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ordningsproblem, varianter, uttal och böjningar av ordningsproblem

Ordningsproblem synonym, annat ord för ordningsproblem, vad betyder ordningsproblem, förklaring, uttal och böjningar av ordningsproblem.

Vad betyder och hur uttalas ordningsproblem

Ordningsproblem uttalas ordn|ings|pro|blem och är ett substantiv.

Ordformer av ordningsproblem

Singular

ordningsproblem
obestämd grundform
ordningsproblems
obestämd genitiv
ordningsproblemet
bestämd grundform
ordningsproblemets
bestämd genitiv

Plural

ordningsproblem
obestämd grundform
ordningsproblems
obestämd genitiv
ordningsproblemen
bestämd grundform
ordningsproblemens
bestämd genitiv

Ordningsproblem är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet ordningsproblem

  1. ordningsproblem i den svenska skolan förorsakar brist på arbetsro för eleverna, och arbetsmiljöproblem för lärarna, som då söker sig till andra yrken. (källa)
  2. Raggarkravallerna i Kristianstad inträffade den 26 juli 1959, och blev mycket blev uppmärksammade i hela Sverige, inte minst i medierna. Kravallerna inträffade i samband med motorcykeltävlingarnas Grand Prix i Kristianstad, som arrangerades sista helgen i juli detta år. Tidigare hade tävlingarna avgjorts i Hedemora, men på grund av fylleri och ordningsproblem stoppade myndigheterna i Kopparbergs län tävlingarna, vilka i stället flyttades till Kristianstad. Den lokala polisen hade anlitat ett militärpoliskompani för att hjälpa till vid arrangemanget genom att dirigera trafik och hålla publiken på avstånd.´. (källa)
  3. Enligt polisens rapport från 2017 lämnar 40 procent grundskolan i särskilt utsatta områden med icke godkända betyg, att jämföra med riksgenomsnittet där 12,8 procent saknade gymnasiebehörighet under de fyra föregående åren. Skillnaden är särskilt tydlig bland niondeklassare med svenskfödda föräldrar, av vilka 23 procent inte får godkända betyg i de utsatta områdena, att jämföra med 9 procent i icke utsatta områdena. I utsatta områden har färre än hälften tagit studenten inom fyra års gymnasiestudier. Ordningsproblemen är stora i skolan. Betygsgapet är särskilt stort mellan flickor och pojkar i utsatta områden. (källa)
  4. År 1835 slogs stadsvakten och brandvakten ihop till en gemensam kår som fick namnet Stockholm stads militärkår. Militärkåren hade 144 man och skötte de uppgifter som stadsvakten haft men fungerade även som brandkår. Den nya militärkåren skulle även sköta nattbevakningen genom patrullering i alla stadsdelar. 1839 upprättades en civil poliskår även kallad poliskammarens upplysningsmän som hade en omfattning på 89 man. Stockholm delades in i tre distrikt, Norrmalm, Södermalm och staden mellan broarna. I varje distrikt upprättades en polisstation. Varje distrikt fick även i sin tur underdistrikt. I samband med detta kom även uniformen till för polisväsendet: hög hatt och dubbelknäppt långrock. Poliserna var beväpnade med knölpåkar men fick med tiden sablar. Orsaken till denna förnyelse av väsendet, år 1839 kom från att uppsyningsmännen saknade disciplin. De oroligheter, Crusenstolpska kravallerna, som skakade Stockholm sommaren 1838 kan även ha varit en bidragande faktor. Den nya militärkåren (1835) och den omorganiserade och utbyggda poliskammaren (1839) misslyckades med sina försök att ta sig an Stockholms kriminalitet. Aftonbladet publicerade år 1838 en artikel där man öppet kritiserade polisen. Efter kravallerna ansåg Aftonbladet att poliskåren saknade förtroende av allmänheten vilket orsakade ordningsproblem i Stockholm. Kritik framfördes även från stadens borgare där de startade två namninsamlingar till överståthållaren och till kungen. Den kritik som lyftes fram var den att inbrott och stölder ökade samtidigt som dessa ärenden inte klarades upp. Polisen blev även kritiserad för att inte vara tillräckligt effektiv och energisk. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.