Vad betyder och hur uttalas organisationsplan
Organisationsplan uttalas org|an|is|at|ions|plan -en -er.
Ordformer och varianter av organisationsplan
Singular
- organisationsplan
- obestämd grundform
- organisationsplans
- obestämd genitiv
- organisationsplanen
- bestämd grundform
- organisationsplanens
- bestämd genitiv
Plural
- organisationsplaner
- obestämd grundform
- organisationsplaners
- obestämd genitiv
- organisationsplanerna
- bestämd grundform
- organisationsplanernas
- bestämd genitiv
Organisationsplan är ett substantiv
Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.
Hur används ordet organisationsplan
Viktigast bland Treviranus skrifter är de stora verken Biologie oder die Philosophie der lebenden Natur für Naturforscher und Aerzte (sex band, 1802-22) och Die Erscheinungen und Gesetze des organischen Lebens (två band, 1831-33). Det förra är betydelsefullt därför, att författaren där uttalar och bringar utvecklingslärans grundtankar i full klarhet. Han framhåller sålunda, "att i varje varelse ligger möjligheten till en ändlös mångfald av ombildningar ("Gestaltungen"), varje organism har förmåga att anpassa sin organisation till yttervärldens förändringar, och denna genom universums växlingar aktiverade förmåga är det, som höjer urvärldens enkla diploblastica upp till allt högre organisationsplan och som infört en oändlig mångfald i naturen". Han uttalade sig däremot inte om den "drivande kraft" som frambringar dessa omdaningar. Han var den förste, som i mera omfattande grad använde mikroskopet. Slutligen ägnade han sig även åt zootomiska studier, särskilt över molluskerna. Han invaldes som korresponderande ledamot av Vetenskapsakademien i Stockholm 1816.
Organisationen utvecklades steg för steg under 1930-talet. Liksom SA blev NSU en parallellorganisation till DNSAP, med egen uniform och egen symbol, solhjulet. I början skedde utvecklingen i stor stil, med liknande metoder som i scoutrörelsen, men premierlöjtnant A. V. Schubert ökade byråkratin och försummade ungdomsarbetet. Detta ändrades då officeren i den Kongelige Livgarde, Christian Frederik von Schalburg 15 januari 1939 utnämndes till landsungdomsledare i NSU. Med Schalburgs inträde i organisationen fick man en egen organisationsplan och rörelsen ändrade karaktär från en scoutliknande organisation till en militärt präglad rörelse med gradvis inslussning av medlemmarna till Waffen-SS som ett viktigt delmål.
Söndagen den 27 godkändes dokumenten och den 29 april 1839 bildades Ystads Frivillige Bergnings-Corps med Fåhræus organisationsplan som grund.