Pensionsutbetalning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder pensionsutbetalning, varianter, uttal och böjningar av pensionsutbetalning

Pensionsutbetalning synonym, annat ord för pensionsutbetalning, vad betyder pensionsutbetalning, förklaring, uttal och böjningar av pensionsutbetalning.

Vad betyder och hur uttalas pensionsutbetalning

Pensionsutbetalning uttalas pens|ions|ut|be|tal|ning och är ett substantiv.

Ordformer av pensionsutbetalning

Singular

pensionsutbetalning
obestämd grundform
pensionsutbetalnings
obestämd genitiv
pensionsutbetalningen
bestämd grundform
pensionsutbetalningens
bestämd genitiv

Plural

pensionsutbetalningar
obestämd grundform
pensionsutbetalningars
obestämd genitiv
pensionsutbetalningarna
bestämd grundform
pensionsutbetalningarnas
bestämd genitiv

Pensionsutbetalning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet pensionsutbetalning

  1. I en pensionsförsäkring med traditionell förvaltning garanteras en viss bestämd nivå på framtida pensionsutbetalningar, grundat på försäkringens grundränteantagande. Dessa garanterade pensionsnivåer kan höjas om det ekonomiska resultatet i försäkringsrörelsen är gynnsammare än i antagandena. Gynnsammare resultat kan uppstå på grund av högre eller lägre dödlighet, lägre sjuklighet, lägre omkostnader eller högre avkastning i kapitalförvaltningen. (källa)
  2. Paine föreslog i boken tio procents beskattning av alla direkta arv och en något högre beskattning av arv utanför den närmsta familjen. Detta, som han kallade för en "grundavgift", skulle ge omkring 5,7 miljoner pund årligen till statskassan och användas för att finansiera ekonomisk bastrygghet. Motivet för denna omfattande ekonomiska reform var, enligt Paine, att en kompensationsmekanism var påkallad eftersom ojämlikheten till stora delar berodde på att vissa ärvde mark, medan andra inte hade den turen. Omkring två tredjedelar av denna fond, från beskattningen av landägande, föreslog han skulle gå till pensionsutbetalningar på tio pund per år, till alla över femtio år. Merparten av den resterande delen av fonden föreslog han skulle användas till att ge alla män och kvinnor en engångssumma på 15 pund sterling, omkring tidpunkten då de blev myndiga. Detta för att alla skulle få en bra ekonomisk start i livet. (källa)
  3. Peter Wallenberg kom även att bli inblandad i den så kallade pensionsskandalen i ABB, år 2002, som handlade om pensionsutbetalningar, på 930 miljoner kronor, till Wallenbergsfärens då mest framträdande person, Percy Barnevik. Pensionsavtalet hade undertecknats av Peter Wallenberg. Fem år tidigare hade Barnevik avlöst Wallenberg på ordförandeposten i Investor och i samband därmed bestämdes Wallenbergs pension till 15 miljoner kronor per år, livet ut. Avtalet hade hållits dolt, det vill säga inte offentliggjorts i någon årsredovisning. Det blev offentligt först i samband med pensionsskandalen i ABB. I april 2003 visade då två ekonomijournalister i boken Livsfarlig ledning, att Wallenberg mellan åren 1991 och 1996 skrivit under minst 20 dokument, som reglerade olika former av utbetalningar till Barnevik. Därmed stod det klart, att Wallenbergsfärens ålderman, i motsats till vad han själv uppgivit, hade haft full insyn i och ansvar för Barneviks rekordpension. (källa)
  4. Sveriges utbud av offentliga insatser och socialförsäkringar är ett av världens mest omfattande. Det gör också att skattenivån som andel av BNP är en av världens högsta. Den offentliga sektorn har det senaste åren genomförts vissa bolagiseringar och privatiseringar. I den nära historien har de offentliga finanserna inte alltid balanserat. Sverige har, särskilt sedan mitten av 1970-talet, ackumulerat en statsskuld motsvarande drygt 1093 miljarder kronor (brutto). Detta skapar en bruttoskuld på drygt 35 procent av Sveriges BNP. Sedan sent 1990-tal har dock bruttostatsskuldens andel av BNP minskat kraftigt, från ca 80 procent. Statskulden utslaget per invånare blir ca 130 000 kr per individ. Staten äger samtidigt stora finansiella tillgångar. Då tillgångarna överstiger skulderna har Sverige ingen offentlig nettoskuld, utan förvaltar istället ett överskott. Den svenska offentliga sektorn har därmed år 2008 en finansiell nettofordran på 24 procent av BNP. Överskottet är följden av att den offentliga sektorn det senaste decenniet har gjort stora budgetöverskott, i genomsnitt ca två procent av BNP per år. År 2008 var överskottet 135 miljarder kronor, vilket främst berodde på försäljningar av statliga bolag. En stor del av tillgångarna är dock avsedda för framtida pensionsutbetalningar. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.