Personaladministrativ Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder personaladministrativ, varianter, uttal och böjningar av personaladministrativ

Personaladministrativ synonym, annat ord för personaladministrativ, vad betyder personaladministrativ, förklaring, uttal och böjningar av personaladministrativ.

Vad betyder och hur uttalas personaladministrativ

Personaladministrativ uttalas pers|on|al|ad|min|istr|at|iv och är ett adjektiv -t -a.

Ordformer av personaladministrativ

Böjning (i positiv) personaladministrativ en ~ + subst. personaladministrativt ett ~ + subst. personaladministrativa den/det/de ~ + subst.

Personaladministrativ är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet personaladministrativ

  1. Vid sidan av den sociala linjen (det nuvarande socionomprogrammet) fanns tidigare så kallad socialkommunal linje eller förvaltningslinjen. Även denna berättigade till socionomexamen, men för tydlighetens skull brukar man kalla dem som avlagt sådan examen förvaltningssocionomer. Denna utbildning är numera avskaffad, men har fått en efterföljare i Förvaltningshögskolan i Göteborg (en del av Göteborgs universitet). För att bli socionom på förvaltningslinjen krävdes fem socionombetyg, varav minst en tvåbetygskurs i statskunskap, förvaltningsrätt/kommunalrätt, kommunal ekonomi eller samhällsplanering. På dispens kunde man också bli förvaltningssocionom med personaladministrativ profil. Kända förvaltningssocionomer är Berit Andnor, Lars Leijonborg, Ingemar Mundebo och Nils G Åsling. (källa)
  2. Utöver de mer etablerade aktörerna erbjuds även de nyexaminerade studenterna på samtliga Teaterhögskolor i Sverige en treårig anknytning till TeaterAlliansen för att bygga en bro mellan högskolan och yrkeslivet. Dessa får ingen formell anställning med lön, men de får möjlighet till viss personaladministrativ hjälp och rådgivning under de första tre åren, samt knyts till Alliansens skådespelarförmedling. De nyutexaminerade inbjuds att delta i kursverksamheten vilket även är tillgängligt för andra, icke-anslutna skådespelare. Det finns också möjlighet till ett "skådespelarutbyte", vilket innebär att en tillsvidareanställd skådespelare på en teater kan ta tjänstledigt under ett år mot att en av TeaterAlliansens skådespelare eller annan frilansande skådespelare med liknande erfarenhet och kvalifikationer övertar vederbörandes anställningsplats. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.