Planförslag Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder planförslag, varianter, uttal och böjningar av planförslag

Planförslag synonym, annat ord för planförslag, vad betyder planförslag, förklaring, uttal och böjningar av planförslag.

Vad betyder och hur uttalas planförslag

Planförslag uttalas plan|för|slag och är ett substantiv.

Ordformer av planförslag

Singular

planförslag
obestämd grundform
planförslags
obestämd genitiv
planförslaget
bestämd grundform
planförslagets
bestämd genitiv

Plural

planförslag
obestämd grundform
planförslags
obestämd genitiv
planförslagen
bestämd grundform
planförslagens
bestämd genitiv

Planförslag är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet planförslag

  1. Mjölefjärden föreslås bli ett nytt friluftsparadis, med tio sandstränder inom promenadavstånd. Förslaget läggs fram i den fördjupade översiktsplan för kustområdet som håller på att färdigställas. Där konstateras att människors möjlighet att se och uppleva havet är mycket betydelsefull. Därför är tillgängligheten viktig. I planförslaget pekas ett 20-tal strategiska besökspunkter ut. Längs Umeås kuststräcka finns ett pärlband med havsbad. En del av dem är okända för en majoritet av kommunens 114 000 invånare. 10 kilometer, Mjölefjärden – mellan Sörmjöle och Norrmjöle – lyfts fram under rubriken Umeås tio havsbad. Tanken är att binda samman dem med en gång- och cykelväg längs stranden. Den skulle bli ungefär tio kilometer lång och sträcka sig från Klössand i norr till Länkebo i söder – bland de tio stränderna finns välkända Bettnessand och Norrmjöle havsbad. (källa)
  2. I januari 1874 återupptogs arbetet med generalplanen igen. Beslutsprocessen var lång och komplicerad, handläggningen inleddes i drätselnämndens första avdelning (där var Lindhagen ledamot), därefter gick planförslagen till beredningsutskottet. Efter remiss till bland annat byggnadsnämnden och med egna synpunkter vidarebefordrades ärendet till stadsfullmäktige för antagandet. Slutligen skulle förslaget genom överståthållaren underställas Kungl Maj:t för fastställelse. (källa)
  3. År 2010 flyttade Stockholms brandförsvar slutligen ut ur den gamla brandstationen och den var därefter rivningshotad. I ett planförslag för området från hösten 2012 föreslogs huvudbyggnaden bevaras, medan resterande del av omgivande område bebyggs med bostadshus. År 2017 beslöt Stockholms kommunfullmäktige att brandstationen, med en utbyggnad, ska bli en grundskola för omkring 1.000 elever. Den tidigare vagnhallen ska användas som aula. Den nya skolbyggnaden ska bli fem våningar hög. Inflyttning planeras till 2020. (källa)
  4. Det nuvarande kvarteret Kronan utgjordes under 1600-talet och 1700-talets första årtionden av två långsträckta kvartersbildningar med vardera fem genomgående tomter avdelade av en gata mellan torget och Östra Ringgatan. Flertalet av tomterna var bebyggda, medan ett par nyttjades för odling av jordfrukter. 1749 års brand innebar att den norra hälften av kvarteret, utmed nuvarande Kungsgatan, avbrändes. Kvarterets omläggning till den nuvarande utsträckningen återges i J. Forsells stadsplaneförslag från 1761. Av Th. Wästfeldts planförslag från 1876 framgår att tomtindelning och bebyggelsestruktur i stort överensstämmer med befintliga förhållanden. I Alingsås, med sin hantverks- och köpstadskaraktär, kan den sociala strukturen avläsas i bebyggelsen och dess lokalisering i förhållande till torget och huvudgatan. (källa)
  5. En generalplan godkänns av kommunfullmäktige och kan också utarbetas i etapper eller delområden (delgeneralplan). Kommunen kan för utarbetandet utfärda byggförbud och åtgärdsbegränsningar för högst fem år, detta kan på olika grunder förlängas upp till 15 år. När generalplan utarbetas bör man sträva efter att i första hand utnyttja den befintliga samhällsstrukturen, att behovet av bostäder och tillgången till service beaktas samt att det ges möjligheter till en trygg, sund och för olika befolkningsgrupper balanserad livsmiljö och verksamhetsbetingelser för kommunens näringsliv. Vidare bör trafikens behov tillgodoses och energiförsörjning, vatten och avlopp samt avfallshantering ordnas på ett ändamålsenligt och med tanke på miljön, naturtillgångarna och ekonomin hållbart sätt. Man bör även sträva efter att befintliga miljöolägenheter minskas, att byggd miljö, landskap och naturvärden värnas och att det reserveras tillräckligt med rekreationsområden. Generalplanen uppgörs i form av en karta med därtill hörande beskrivning. Under planeringsskedet bör alla berörda myndigheter verka i samråd, och planförslaget bör framläggas till offentligt påseende. (källa)
  6. Projekt Slussen är ett samarbetsprojekt inom Stockholms stad mellan exploateringskontoret, trafikkontoret och stadsbyggnadskontoret. Planförslaget togs fram av Foster+Partners och Berg Arkitektkontor på uppdrag av Stockholms stad. Foster och Berg hade i sin tur experthjälp av bland andra Tyréns, Sweco och Arup. (källa)
  7. Området kommer att bebyggas med den nya stadsdelen Hagastaden, som är ett kommungränsöverskridande stadsutvecklingsprojekt som drivs av bland annat Stockholms kommun och Solna kommun. Det gällande planförslaget förutsätter att stationsbyggnaderna rivs. (källa)
  8. I avvaktan på att statens då pågående lagstiftningsarbete i egnahemsfrågan skulle bli klart, tillsattes 1905 en ny utredning av frågan om egnahemsanläggningar i Göteborg. På beredningens förslag inrättades år 1907 en "egnahemsnämnd" med uppdrag att tillvarata stadens angelägenheter i frågan. År 1910 beslöt stadsfullmäktige att för egnahemsanläggningar avsätta åtta områden på cirka 200 hektar. Stadsplanen gällande området fastställdes av Kungl. Maj:t den 24 november 1911, och stadsfullmäktige beslutade den 26 september 1912 att tomterna skulle upplåtas med tomträtt samt anslog pengar till att förse området med gator samt ledningar för gas, vatten, avlopp, med mera. Egnahemsnämnden uppdrog åt arkitekterna Sigfrid Ericson och Carl Westman att med ledning av planförslaget komma med förslag till en serie hustyper, där endast den ena serien skulle utföras. Westmans ritningar var klara i december 1908, och utsågs till det vinnande förslaget. (källa)
  9. Aktionsgruppen Alternativ stad uppmärksammade frågan under sommaren 1970, när stadsplanen för tunnelbaneuppgången ställdes ut, och började samla namn mot planförslaget och den planerade trädfällningen. Men ansvariga politiker och tjänstemän ville inte ändra någonting eller riskera att tunnelbanan försenades. Stadsplanen för uppgången hade beslutats i Stockholms stadsfullmäktige och överklagats, men fastställts av regeringen. (källa)
  10. Det vinnande planförslaget innebar två stora flytande grindar på vardera flodbanken av vattenvägen. En stor fördel med denna plan var att byggandet av stormflodsbarriären skulle kunna äga rum på land, i torrdockan. Andra fördelar var att inga vitala delar av barriären skulle placeras under vatten och att underhållet av barriären skulle förenklas på grund av torrdockorna. Den största fördelen var att det skulle innebära en minimal påverkan på den omfattande handelstrafikens passerande fartyg. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.