Vad betyder och hur uttalas platsa
Platsa uttalas platsa -de.
Platsa betyder (vard.) platsa i laget.
Ordformer och varianter av platsa
Aktiv
- platsa
- infinitiv
- platsar
- presens
- platsade
- preteritum
- platsat
- supinum
- platsande
- presens particip
- platsa
- imperativ
Platsa är ett verb
Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.
Hur används ordet platsa
Begreppet terror har inom litteraturen sina rötter i 1700-talets gotiska historier. Dock var det inte förrän i mitten av det århundradet som ordet "Gotisk" fick en positiv betydelse inom litteraturen. Det var tidigare använt som ett skällsord för att beskriva, eller förolämpa, historier som inte följde ett mer klassiskt mönster. Det användes för sådan litteratur som inte ansågs platsa inom ramarna för klassicismens samhälle och regler utan mer anknöt till äldre medeltida tänkesätt och former.
Ett farmarlag (farmarliga) (engelska: farm team) är en idrottsklubb som samarbetar med en klubb på en högre nivå (moderklubben) genom att ta hand om spelare som inte platsar i moderklubben och ge dem kontinuerlig matchträning. Genom avtalet mellan klubbarna blir det lätt att flytta spelare fram och tillbaka utan att hindras av de restriktioner som i vanliga fall gäller för spelarbyten och spelarköp. För att förhindra missbruk finns i allmänhet en regel om att en klubb inte får spela i samma serie som dess farmarlag.
2000 var Crouch från Tottenham utlånad till IFK Hässleholm. En populär myt är att tränaren Conny Olsson inte ansåg att han platsade i laget, men den motsägs av Olsson själv och att Crouch spelade åtta matcher och gjorde tre mål under vårsäsongen.
Innan 1960 var socialhistoria lite av historieämnets skräphög, där hamnade allt som inte platsade inom någon annan disciplin. Det var först under 1960 och 1970-talen som det började formas till en egen och enhetlig forskningsdisciplin.
Platsa på Engelska
- fit in, qualify for a position
- he does not fit in with the team (qualify for a place on the team)