Polarforskare Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder polarforskare, varianter, uttal och böjningar av polarforskare

Polarforskare synonym, annat ord för polarforskare, vad betyder polarforskare, förklaring, uttal och böjningar av polarforskare.

Vad betyder och hur uttalas polarforskare

Polarforskare uttalas pol|ar|forsk|are och är ett substantiv.

Ordformer av polarforskare

Singular

polarforskare
obestämd grundform
polarforskares
obestämd genitiv
polarforskaren
bestämd grundform
polarforskarens
bestämd genitiv

Plural

polarforskare
obestämd grundform
polarforskares
obestämd genitiv
polarforskarna
bestämd grundform
polarforskarnas
bestämd genitiv

Polarforskare är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet polarforskare

  1. Gustavs mor märker att Gull är orolig för Gunnars skull. När Gustav kommer hem får han reda på att Gunnar försvunnit över havet. Gull säger nu att det ändå är Gunnar som hon verkligen älskar. Gull ber Gustav att flyga och leta reda på honom. Modern vill inte att Gustav skall överge henne men Gustav är bestämd och tar avsked, alltmedan vi får se hur de nödställda polarforskarna är på väg att helt förlora hoppet om räddning. (källa)
  2. Polarforskarna hämtade sina hundar från de mer östligt levande samojedgrupperna: selkuperna och chanterna kring floderna Ob och Jenisej. Majoriteten av ursprungshundarna kommer från dessa grupper som mer höll sig med jakt- och draghundar än renvallare. Det lilla inslaget av den renvallande varianten som förekom bland ursprungshundarna var få, kanske en eller ett par stycken, så som Killburn Scotts Sabarka från 1893. De ursprungliga hundarna var av olika färg. Den vita färgvarianten kallades av samojederna för bjelkier, vilket står för "vita hundar som ger vit avkomma". (källa)
  3. Sir Francis Leopold McClintock, född 8 juli 1819 i Dundalk (Irland), död 17 november 1907 i London, var en engelsk viceamiral och polarforskare. (källa)
  4. Salomon August Andrée, under sin livstid oftast bara kallad S. A. Andrée, född 18 oktober 1854 i Gränna, död i oktober 1897 på Vitön (nordost om Spetsbergen), var en svensk patentingenjör, fysiker och polarforskare, känd för Andrées polarexpedition, ett misslyckat försök att 1897 nå Nordpolen med vätgasballong. (källa)
  5. 1880 – Polarforskaren Adolf Erik Nordenskiöld föreslår inrättandet av riksparker i de nordiska länderna. (källa)
  6. Under 1800-talet hade frenologin många anhängare. Britten George Combe spred den med skrifter och med föreläsningsturnéer i Storbritannien, Tyskland och Nordamerika. En svensk anhängare var Gustaf Magnus Schwartz. Den berömde polarforskaren och ballongfararen S. A. Andrée bekände sig till frenologin och konstruerade 1876 ett frenologiskt mätverktyg som sedan 1942 är en del av Tekniska museets samlingar. En sen anhängare av frenologin i Sverige var Sten Frödin, som under några decennier åkte omkring praktiserade läran. (källa)
  7. Perutruten har fått sitt latinska namn efter den engelske amiralen och polarforskaren Edward Belcher (1799-1877). På engelska heter arten följaktligen Belcher's Gull. (källa)
  8. Berättelsen är uppbyggd av tre delar. Monstrets egen berättelse om sitt liv efter att hans skapare övergivit honom bildar en kärna i romanen. Den omges av Victor Frankensteins skildring, som i sin tur återges av polarforskaren Robert Walton, som träffar Frankenstein under sin resa till Nordpolen. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.