Potatismjöl Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder potatismjöl, varianter, uttal och böjningar av potatismjöl

Potatismjöl synonym, annat ord för potatismjöl, vad betyder potatismjöl, förklaring, uttal och böjningar av potatismjöl.

Vad betyder och hur uttalas potatismjöl

Potatismjöl uttalas potat|is|mjöl och är ett substantiv.

Ordformer av potatismjöl

Singular

potatismjöl
obestämd grundform
potatismjöls
obestämd genitiv
potatismjölet
bestämd grundform
potatismjölets
bestämd genitiv

Potatismjöl är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet potatismjöl

  1. Fläskkorv är i det svenska köket en tjock orökt korv beredd av fläskkött som köttråvara. I korven ingår dessutom grisfett, ibland nötkött, potatismjöl, lök, kryddor och vatten. Köttandelen är cirka 50%. Traditionellt säljs den rå, men numera finns den även färdigkokt och som då endast behöver värmas. Det kan betraktas som svensk husmanskost, serveras ofta med rotmos och är även vanlig på julbordet. Andra namn på denna form av korv är julkorv och i Skåne kokekorv, benämningar som också kan avse olika varianter av fläskkorven. (källa)
  2. Fruktkräm är en kräm bestående av frukt som vanligtvis kokats med socker och något stärkningsmedel, såsom potatismjöl eller majsstärkelse, eller till finare krämer även arrowrot. Lecitin används ibland vid fabrikstillverkade krämer. Även agar används, de båda som konsistensgivare. Frukter som ofta används i fruktkrämer är jordgubbar, hallon, plommon, aprikos, rabarber, krusbär, äpplen eller nypon. En slags fruktkräm är saftkräm och bärkräm är en fruktkräm gjord med bär. (källa)
  3. Köttkorv är en tjock orökt korv som består av nötkött, fläskkött, lök, potatismjöl, kryddor och vatten. Köttandel ca 50%. Den säljs numera oftast kokt, men säljs även rå kring jul. (källa)
  4. Varumärket Maizena ingår även i andra produkter, exempelvis "Maizena redning", som inte är gjort på majs utan potatismjöl. De har även Maizena Paj som innehåller vetemjöl. (källa)
  5. Nyponsoppa är en soppa gjord på nypon, vatten, socker och potatismjöl. Mjölk eller grädde ingår inte i grundrecept men kan användas för att få en tjockare konsistens. Nyponsoppa kan tillagas av torkade och urkärnade nypon eller mjukkokta och passerade färska nypon. I livsmedelsbutik säljs även färdiglagad nyponsoppa och pulver som ska blandas med vatten. Nyponsoppa kan antingen förtäras varm eller kall och antingen på tallrik eller i kopp/dricksglas. Den serveras vanligen som mellanmål eller efterrätt och ibland med till exempel mandelbiskvier, skivad banan, flagad mandel, vispad grädde eller vaniljglass. (källa)
  6. Pannbiff är en typ av färsbiff. Den tillreds av köttfärs vanligtvis frånöt eller svin som kryddas med lök, salt, peppar och andra kryddor och drygas ut med mjölk eller vatten och ströbröd, eventuellt potatismjöl eller havregryn, för att luckra upp smeten. Den kallas ibland även för mald kotlett, t.ex. i äldre svenska texter eller när receptet härstammar från andra länder och det rör sig om en direktöversättning. Vissa varianter, som den polska, har ofta ägg som bindemedel. Allt blandas hastigt och av smeten formas biffar som liknar en platt, stor köttbulle. De steks i het stekpanna för att de ska få en vacker, brun stekyta samt eftersteks i något lägre värme. Pannbiff brukar serveras med kokt potatis, stekt lök och skysås. Hel eller skivad pannbiff kan även användas som smörgåspålägg. (källa)
  7. Äggfria pannkakor är pannkakor som inte innehåller ägg. För att få pannkakorna att hålla ihop bättre kan man tillsätta en knivsudd potatismjöl. (källa)
  8. Potatismjöl eller potatisstärkelse är en typ av stärkelse som utvinns ur potatis. Det framställs genom att riven potatis blöts upp i vatten, så att stärkelsen sköljs ur potatisen och samlas på botten av kärlet, varefter den samlas upp och torkas. I likhet med stärkelse från andra källor, exempelvis majs eller arrowrot, används potatismjöl som förtjockningsmedel i matlagning, till exempel vid redning av fruktkrämer, soppor och såser. Det bildar vid upphettning i vatten en transparent gel. En liten gnutta stärkelse utrörd i vatten kan också användas för att åstadkomma en glansig yta, exempelvis på en blandning av frästa, hackade grönsaker. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.