Praktikarbete Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder praktikarbete, varianter, uttal och böjningar av praktikarbete

Praktikarbete synonym, annat ord för praktikarbete, vad betyder praktikarbete, förklaring, uttal och böjningar av praktikarbete.

Vad betyder och hur uttalas praktikarbete

Praktikarbete uttalas prakt|ik|arbete och är ett substantiv.

Ordformer av praktikarbete

Singular

praktikarbete
obestämd grundform
praktikarbetes
obestämd genitiv
praktikarbetet
bestämd grundform
praktikarbetets
bestämd genitiv

Plural

praktikarbeten
obestämd grundform
praktikarbetens
obestämd genitiv
praktikarbetena
bestämd grundform
praktikarbetenas
bestämd genitiv

Praktikarbete är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet praktikarbete

  1. Åberg studerade vid Konstindustriskolan i Göteborg 1958–1962 och efter praktikarbete etablerade hon en egen silverateljé 1966 där hon arbetade med korpusföremål i silver. Åberg är representerad vid bland annat Nationalmuseum i Stockholm, Malmö museum och Värmlands museum i Karlstad. (källa)
  2. Han var son till volontären Peter Qvistberg och hans hustru Christina. Wirséen blev lärling hos mässingsslagaren Daniel Zerl i Karlskrona 1804 och efter sin lärotid följt av praktikarbete flyttade han till Stockholm 1813 där han senare blev ålderman inom Stockholms mässinsslagareämbete. Han var även verksam som kopparstickare och utförde bland annat 35 utsikter över Karlskrona som häftades ihop till boken Wirseens bok. (källa)
  3. Han var son till bildhuggaren Michael Christoph Wohler den äldre. Han fick sin första utbildning till bildhuggare och skulptur av sin far och därefter fortsatte utbildningen med praktikarbete för bröderna Räntz i Potsdam. Han fortsatte sedan med studier i Rom och S:t Petersburg samt en kortare tid i Stockholm. Han studerade vid Det Kongelige Danske Kunstakademi 1775–1779 där han belönades med den stora guldmedaljen. Han återvände till Potsdam 1780 där han inledde ett konstnärligt samarbete med sin bror Johan Christoph Wohler. Han utnämndes till preussisk hovbildhuggare. Hans konst består till stor del av reliefer med religiösa och mytologiska motiv. (källa)
  4. Söderlund var son till en hattmakare i Östersund. Han utbildade sig i Tyskland och utförde praktikarbete i Tyskland och Italien. Efter sin praktik var han verksam under några år vid Vatikanen. Han kom senare till Paris där han medverkade i Världsutställningen 1878 med Peintures de décors. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.