Presspolemik Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder presspolemik, varianter, uttal och böjningar av presspolemik

Presspolemik synonym, annat ord för presspolemik, vad betyder presspolemik, förklaring, uttal och böjningar av presspolemik.

Vad betyder och hur uttalas presspolemik

Presspolemik uttalas press|pol|em|ik och är ett substantiv -en.

Ordformer av presspolemik

Singular

presspolemik
obestämd grundform
presspolemiks
obestämd genitiv
presspolemiken
bestämd grundform
presspolemikens
bestämd genitiv

Presspolemik är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet presspolemik

  1. Början till operan kan spåras tillbaka till 1892. Idén kom från Ruggiero Leoncavallo. Han lär rent av ha erbjudit sig att skriva librettot till Puccini. Puccini hade vid den här tiden fortfarande inte läst Murgers roman och ägnade den därför inget intresse, eftersom han var upptagen med arbetet på Manon Lescaut. Under tiden hade Leoncavallo själv fått lust att skriva en opera på temat. När det sedan i mars 1893 visade sig att Puccini trots allt ägnade sig åt stoffet, ledde det till en bitsk presspolemik och en bitter rivalitet mellan de båda tonsättarna, som kylde av deras gamla vänskap. Leoncavallo skrev en egen opera med namnet La bohème som uruppfördes på Teatro La Fenice i Venedig 1897, ett år efter Puccinis verk. Leoncavallos opera möttes till en början av stort bifall, men intresset avtog med tiden. Inte heller en omarbetad version från 1913 med den nya titeln Mimi Pinson lyckades hålla verket kvar på repertoaren. (källa)
  2. Det har senare uppgivits att Landsorganisationen (L.O.) skulle ha finansierat filmen men detta förefaller osannolikt, särskilt när man tar del av den senare presspolemiken kring filmen då frågan snarare ställdes om varför L.O. inte haft ett finger med i det hela. Däremot fanns flera företrädande fackföreningsmän med i organisationen bakom filmen. Många av initiativtagarna var kyrkligt engagerade som till exempel redaktören vid frikyrkliga Svenska Morgonbladet Harry Kolare, vilket framgår av det upprop som publicerades i Social-Demokraten 5.11.1930. Man kan bland de mer aktiva märka ett markant inslag från den syndikalistiska rörelsen. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.