Päronträd Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder päronträd, varianter, uttal och böjningar av päronträd

Päronträd synonym, annat ord för päronträd, vad betyder päronträd, förklaring, uttal och böjningar av päronträd.

Vad betyder och hur uttalas päronträd

Päronträd uttalas pär|on|träd och är ett substantiv.

Ordformer av päronträd

Singular

päronträd
obestämd grundform
päronträds
obestämd genitiv
päronträdet
bestämd grundform
päronträdets
bestämd genitiv

Plural

päronträd
obestämd grundform
päronträds
obestämd genitiv
päronträden
bestämd grundform
päronträdens
bestämd genitiv

Päronträd är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet päronträd

  1. Päronträdet är ett träd med en slank krona. Stammen är rak och genomgående ända till toppen. Huvudgrenarna är först upprätta, men senare mer vågräta. Barken är först mörkbrun och slät. Senare blir den grå med sprickor för att slutligen bli djupt uppsprucken i fyrkanter. (källa)
  2. Ympning är då en främmande växtdel planteras in i en liknande växt. Det är en av metoderna som används vid växtförädling av exempelvis äppelträd, päronträd och plommonträd. Ingreppet kan ske var som helst på växten och ger möjligheten att få fler sorters äpplen i samma träd. Det används även då man vill ändra egenskaperna hos vissa buskar och då få rosor, krusbär eller vinbär på stam. Den växt (grundstam) vars rot används som underlag för ympning kallas rotstock eller ympbärare. (källa)
  3. Innehåll: Julafton, När jag var liten, Lilla Lasse, Morgonvisa, Bä, bä, hvita lam, Lilla Elsa, Dockan, Ekorren, Vallgossens visa, Bröllopsmarsch, Flickorna och björnen, Hönsen och räfven, Fogeln i päronträd, Kung Orre, Vaggvisa, Borgmästar' Munthe, Morgonpsalm (text: Johan Olof Wallin), Aftonpsalm (text: Frans Michael Franzén). (källa)
  4. Almåsparken eller Sinnenas park är en 1940-talspark i nordvästra delen av centrala Borås, nära Byttorps vägport längs Alingsåsvägen mellan stadsdelarna Norrby och Parkstaden. Den renoverades 1996–1997 med lövade överbyggda ingångar i öster och väster. Omgiven av gamla lönnar och oxelträd har parken ungefär 450 olika växtarter. I parken finns en örtagård för krydd- och medicinalväxter samt en avdelning med ängsblommor. 1999 avtäcktes konstnären Christian Partos fantasyliknande fontänskulptur Viskarn under ett par päronträd. (källa)
  5. Monilia är ett släkte av svampar inom sporsäcksvampar. Monilia laxa och Monilia fructigena som drabbar äpple- och päronträd, medan Monilia cinerea (stenfruktmögel) drabbar bland annat körsbär och plommon. (källa)
  6. Bagaget är en sliten resväska som till en början ägdes av Tvåblomster. Bagaget fick en fru i slutet av Spännande tider, och fyra små bagagebarn. Han gavs tidigare också bort till Rensvind. Bagaget är tillverkat av intelligent päronträ och har hundratals små ben. Det dödar också ibland hajar och släpar iland dem. (källa)
  7. Ramverket prydes av två kvinnofigurer, symboliserande Tron och Hoppet, iklädda försilvrade dräkter (nu oxiderade) och förgyllda band. På överstycket bär två änglabilder ett kors med törnekrans och det hela kröns av en gyllene sol med Guds-symbolen, triangeln, i mitten, i vilken är inskrivet " Jahwe". På altaret står ett krucifix av malm, utfört av konstnären Erik Sand, Strängnäs, och skänkt 1965 till minne av poststationsföreståndaren Bertil Sörberg. Ett annat krucifix, snidat i päronträ (från Oberammergau) är skänkt av kyrkliga syföreningen och placerat på sakristians altare. Predikstolen i rokoko i form av en urna med upplyft lock - baldakinen - är tillverkad av örebrosnickaren Hallden år 1791. Den är vackert färgad i guld och svart med ljusgrå bottenfärg. Korgens tre fält smyckades år 1938 av konstnären Torsten Nordberg med målningar föreställande Jesu dop, korsfästelse och himmelsfärd. (källa)
  8. I Apotekarsocietetens Farmacihistoriska museet på Wallingatan 26 finns flera detaljer ur officininredningen bevarade i det så kallade Nordstjärnan-rummet Den daterar sig antagligen från 1883 och är utförd i svartpolerat päronträ, imiterande ebenholtz, med en återkommande påkostad dekor utförd som ljusare inläggningar, delvis i elfenben, och kan sägas vara en av landets mest praktfullaste apoteksinredningar. Andra delar av officinen finns uppställda i Apoteket AB:s huvudkontor i Solna. (källa)
  9. Bagaget, en koffert med hundratals små ben tillverkat av intelligent päronträ. Tillhörde först Tvåblomster i Magins färg som sedermera gav bort det till Rensvind. Bagaget är ganska vresigt och våldsamt, men har en fantastisk förmåga att följa sin ägare oavsett tid och rum och det är med i flera böcker. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.