Vad betyder och hur uttalas påbyggnadsutbildning
Påbyggnadsutbildning uttalas på|bygg|nads|ut|bild|ning.
Ordformer och varianter av påbyggnadsutbildning
Singular
- påbyggnadsutbildning
- obestämd grundform
- påbyggnadsutbildnings
- obestämd genitiv
- påbyggnadsutbildningen
- bestämd grundform
- påbyggnadsutbildningens
- bestämd genitiv
Plural
- påbyggnadsutbildningar
- obestämd grundform
- påbyggnadsutbildningars
- obestämd genitiv
- påbyggnadsutbildningarna
- bestämd grundform
- påbyggnadsutbildningarnas
- bestämd genitiv
Påbyggnadsutbildning är ett substantiv
Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.
Hur används ordet påbyggnadsutbildning
Enligt högskolereformen 2007 ersattes den gamla magisterexamen den 1 juli 2007 av en förändrad generell magisterexamen, som ett led i Sveriges anpassning till Bolognaprocessen. Denna nya magisterexamen kräver att man tidigare har tagit ut en kandidatexamen eller annan treårig examen på grundnivå, och utgör således en ettårig påbyggnadsutbildning. Studenten måste således först slutföra ett självständigt arbete, 15 högskolepoäng, och ta ut en treårig examen på grundnivå, innan studier till magisterexamen kan påbörjas, vilket inte alltid har krävts för äldre magisterexamina. Minst 15 högskolepoäng examensarbete på avancerad nivå (tidigare D- eller E-nivå), måste fullföljas för magisterexamen.
Grundläggande utbildning till militärpolis sker vid Polisutbildningen vid Linnéuniversitetet i Växjö, varefter påbyggnadsutbildning avseende exempelvis taktiskt uppträdande, vapenhantering, och till viss del juridik, sker genom den militära enhet vid vilken militärpolisaspiranten är anställd.