Rabattera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder rabattera, varianter, uttal och böjningar av rabattera

Rabattera synonym, annat ord för rabattera, vad betyder rabattera, förklaring, uttal och böjningar av rabattera.

Vad betyder och hur uttalas rabattera

Rabattera uttalas rabatt|era och är ett verb -de.

Rabattera betyder:

Ordformer av rabattera

Aktiv

rabattera
infinitiv
rabatterar
presens
rabatterade
preteritum
rabatterat
supinum
rabatterande
presens particip
rabattera
imperativ

Passiv

rabatteras
infinitiv
rabatteras
presens
rabatterades
preteritum
rabatterats
supinum

Perfekt particip

rabatterad en
~ + subst.
rabatterat ett
~ + subst.
rabatterade den/det/de
~ + subst.

Rabattera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet rabattera

  1. Reaper kan prövas gratis och utan begränsningar i en 60 dagars prövningsperiod. Efter det finns två licenser tillgängliga – en kommersiell och en rabatterad licens. Licenserna påverkar inte funktionerna i programmet, utan skiljer sig endast i pris och målgruppen för den som köper programmet. Den rabatterade licensen ges till de som använder programmet för privat bruk, skolor och mindre företag. Med en licens kan programmet installeras på hur många enheter som helst, så länge det endast körs på en dator åt gången. (källa)
  2. En stuv eller stuvbit är en mindre bit tyg. Stuvar uppkommer när det bara finns lite tyg kvar på den rulle eller packe av tyg som säljs som metervara. Det finns ingen officiell riktlinje för hur kort eller lång en stuvbit ska vara. Ett vanligt mått är emellertid mellan en halv och en och en halv meter. En stuvbit håller vanligen full tygbredd och är inte att förväxla med rester av tyg från tillskärning. Då stuvar inom handeln betraktas som svårsålda till ordinarie pris brukar dessa vanligen säljas till rabatterat pris. Det förutsätts då att kunden köper hela stuvbiten och inte bara en del av den. (källa)
  3. Fabriksbutik eller factory outlet (även fabriksförsäljning eller butiksby) är en butiksform där stora företag säljer ut delar av sin produktion till rabatterade priser utan mellanhand. Det handlar framförallt om stora företag inom konfektionsindustrin och tillverkare av sportutrustning. (källa)
  4. Bokrean är ett årligt evenemang i Sverige då butiker i hela landet säljer rabatterade böcker från och med ett gemensamt datum i slutet av februari. (källa)
  5. I detaljhandeln används ofta den kortare beteckningen jämförpris. Jämförpriset ska alltid anges i omedelbar närhet till varans pris, på t.ex. hyllkanten, förpackningen eller annan prisskylt. Detta gäller även när en vara säljs med ett rabatterat pris eller ingår i ett erbjudande. Jämförprisets måttenhet ska också anges och matcha varans innehåll. I livsmedelsbutiker anges jämförpriset ofta i kronor per kilo eller liter. För vissa varor kan jämförpris även anges i form av rekommenderad användning, t.ex. kronor per tvätt för tvättmedel. Jämförpriset ska skrivas på gul bakgrund för att särskilja det från varans pris. (källa)
  6. Färdbevis brukar delas in i olika prisklasser baserat på resenärens ålder, exempelvis ungdom eller skolungdom, vuxen och pensionär. Barn upp till en viss ålder reser ofta fritt tillsammans med en betalande. För studerande krävs på vissa håll giltig studentlegitimation för att få färdbeviset till rabatterat pris. (källa)
  7. Elevförbundet bildades ur Statens Tekniska Läroverks Elevförbund (senare TLE, Tekniska Linjers Elevförbund), som bildades 1938 och omfattade elevkårerna vid landets tekniska läroverk. Organisationen arbetade ursprungligen mest med elevsocial verksamhet såsom samköp av ingenjörsringar, anordnande av skoldanser och försäljning av rabatterat skolmaterial. Organisationen utgav med start 1952 tidskriften TLE-nytt, som 1966 uppgick i tidskriften Gymnasieingenjören. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.