Radioreportage Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder radioreportage, varianter, uttal och böjningar av radioreportage

Radioreportage synonym, annat ord för radioreportage, vad betyder radioreportage, förklaring, uttal och böjningar av radioreportage.

Vad betyder och hur uttalas radioreportage

Radioreportage uttalas radio|re|port|age och är ett substantiv.

Ordformer av radioreportage

Singular

radioreportage
obestämd grundform
radioreportages
obestämd genitiv
radioreportaget
bestämd grundform
radioreportagets
bestämd genitiv

Plural

radioreportage
obestämd grundform
radioreportages
obestämd genitiv
radioreportagen
bestämd grundform
radioreportagens
bestämd genitiv

Radioreportage är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet radioreportage

  1. Arbetsmetoden har en lång historia. Ett tidigt exempel är Jack London som sommaren 1902 beger sig till ("stiger ner i") Londons East End för att beskriva hur de fattiga lever. London beskriver sina upplevelser i boken Avgrundens folk. Ett tidigt svenskt exempel är Ester Blenda Nordström som år 1914 arbetade som piga på en bondgård. Hon publicerade sin historia i Svenska Dagbladet och i boken En piga bland pigor. Ett modernare exempel är ett radioreportage där en reporter från programmet Kaliber i Sveriges Radio under 2008 deltog i Sverigedemokraternas partiaktiviteter och rapporterade om detta i flera radioreportage. (källa)
  2. Lort-Sverige var en uppmärksammad serie med tio svenska radioreportage som sändes i Radiotjänst under hösten 1938. Programserien, som ses som ett av den svenska radions första socialreportage, producerades av författaren och journalisten Ludvig "Lubbe" Nordström och hette egentligen Med Ludvig Nordström på husesyn. Föredrag med grammofonintervjuer. (källa)
  3. Hindenburgkatastrofen innebar slutet för luftskeppsepoken. Man kan dock konstatera att luftskeppen inte var särskilt olycksdrabbade. Zeppelinaren Graf Zeppelin hade till exempel avverkat 1,6 miljoner kilometer och gjort den första jorden-runt-flygningen, utan att en enda passagerare förolyckats. Orsaken till katastrofens stora genomslag står istället att finna i Herbert Morrisons sensationella radioreportage från olyckan. När detta reportage dessutom, långt efter olyckan, kombinerades med bilder från olyckstillfället, ökade misstron till luftskeppens säkerhet. Under andra världskriget låg stora delar av den internationella civila flygtrafiken ner, och efter kriget hade utvecklingen inom flygplansindustrin gjort de betydligt snabbare flygplanen till förstahandsvalet vid längre internationella resor. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.