Radiosignal Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder radiosignal, varianter, uttal och böjningar av radiosignal

Radiosignal synonym, annat ord för radiosignal, vad betyder radiosignal, förklaring, uttal och böjningar av radiosignal.

Vad betyder och hur uttalas radiosignal

Radiosignal uttalas radio|sign|al och är ett substantiv.

Ordformer av radiosignal

Singular

radiosignal
obestämd grundform
radiosignals
obestämd genitiv
radiosignalen
bestämd grundform
radiosignalens
bestämd genitiv

Plural

radiosignaler
obestämd grundform
radiosignalers
obestämd genitiv
radiosignalerna
bestämd grundform
radiosignalernas
bestämd genitiv

Radiosignal är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet radiosignal

  1. Automatiska gräsklippare (engelska: automower) klipper gräs inom anvisat område som begränsas av en kabel med en svag radiosignal. Roboten uppfattar signalen som ett osynligt staket och rör sig inte utanför begränsningskabeln. Programvaran styr roboten och följer de instruktioner som är förprogrammerade eller angivna. Användaren anger klipptider och vilka områden som skall klippas och till exempel vad roboten ska göra om det regnar. (källa)
  2. Low Frequency (LF) (långvåg), är radiofrekvenser mellan 30 - 300 kHz, det vill säga våglängder mellan 10 kilometer och 1 kilometer. På svenska används LF (lågfrekvens) ofta i en annan betydelse – en hörbar signal, till exempel den ljudsignal som en radiosignal förmedlar. LF-bandet är även känt som kilometerbandet eller kilometervågor. (källa)
  3. Även om Low frequency kan översättas med lågfrekvens, betyder det svenska ordet lågfrekvens (LF) ofta något annat – en hörbar signal, till exempel den ljudsignal som en radiosignal förmedlar. Den sortens lågfrekvens ligger på cirka 20 Hz – 20 kHz och kallas på engelska Audio frequency (AF). (källa)
  4. Mellanfrekvens (MF) är en radiosignal efter omvandling i en superheterodynmottagare i radioapparaten. På engelska heter det Intermediate frequency (IF). Den vanliga mellanfrekvensen för AM-mottagare (långvåg, mellanvåg och kortvåg) är 455 kHz. För FM-mottagare brukar mellanfrekvensen 10,7 MHz användas. (källa)
  5. Även om Medium frequency kan översättas med mellanfrekvens, betyder det svenska ordet mellanfrekvens (MF) ofta något annat – en radiosignal efter omvandling i en superheterodynmottagare. Den sortens mellanfrekvens kan ligga såväl inom som utom bandet 300 kHz till 3 MHz. (källa)
  6. Radiovågor eller radiosignal är den näst mest lågfrekventa formen av elektromagnetisk strålning. Radiovågor har frekvenser från 300 GHz ner till 3 kHz, och motsvarande våglängder mellan 1 millimeter och 100 kilometer. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.