Realgymnasium Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder realgymnasium, varianter, uttal och böjningar av realgymnasium

Realgymnasium synonym, annat ord för realgymnasium, vad betyder realgymnasium, förklaring, uttal och böjningar av realgymnasium.

Vad betyder och hur uttalas realgymnasium

Realgymnasium uttalas re|al|gymn|asi|um och är ett substantiv.

Realgymnasium betyder:

Ordformer av realgymnasium

Singular

realgymnasium
obestämd grundform
realgymnasiums
obestämd genitiv
realgymnasiet
bestämd grundform
realgymnasiets
bestämd genitiv

Plural

realgymnasier
obestämd grundform
realgymnasiers
obestämd genitiv
realgymnasierna
bestämd grundform
realgymnasiernas
bestämd genitiv

Realgymnasium är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet realgymnasium

  1. Inför läsåret 2013/14 beslutade företaget att skolorna i Karlshamn, Borås, Uddevalla, Sundsvall, Värnamo samt Umeå skulle läggas ner från och med höstterminen 2013. Även pågående program omfattades av besluten. I april 2013 lades ett program ner i Jönköping. Från maj 2013 avvecklades skolorna. Skolorna såldes till andra intressenter och de skolor som inte gick att sälja lades ned. I Stockholm, Uppsala, Västerås, Örebro, Eskilstuna och Sundbybergs kommun tog Stockholms Stadsmission över verksamheten för att bli Grillska Gymnasiet. I Gävle och Lund var det Realgymnasiet som tog över. I Kalmar, Ystad och Växjö togs skolan över av Karl-Oskarskolan. (källa)
  2. I Österrike kom 1805 ett skolpolitiskt beslut, där realskolan för första gången rankades. Den var då 3-årig, och för utbildning inom handel. 1849 blev den en allmän 6-årig. 1868 blev realskolan i Österrike utan latin, men med moderna främmande språk. Den blev sedan 7-årig, och 1927 8-årig. 1962 blev den "realgymnasium", ett alternativt till humanistiskt gymnasium. (källa)
  3. Lennart Rodhe var son till bergsingenjören och uppfinnaren Olof Rodhe och Willy Herdin. Han växte upp först i Stockholm och sedan i Rahlstedt, Hamburg, där fadern skulle leda tillverkning av en rökgasmätare baserat på eget patent. Han gick ut realgymnasium i Tyskland och arbetade på samma företag som fadern. Familjen återvände till Sverige 1934 en tid efter Adolf Hitlers maktövertagande. (källa)
  4. Föräldrar var prosten i Kville Johan Adolf Berggren och Sophia Mathilda Lindquist. Efter avslutade studier vid en tysk privatskola, Göteborgs realgymnasium och Göteborgs handelsinstitut fick han anställning vid handelskontor i Göteborg. Redan 1858 grundade han så den egna grosshandelsfirman C.L. Berggren. Den ägnade sig åt export av järn- och trävaor samt import av bland annat mjöl och kolonialvaror. Snart övergick man emellertid till export och import av spannmål. På 1860-talet började Berggren som den förste i landet att exportera levande kreatur till London. Frakterna skedde med särskilt inredda ångare, men fick avslutas då nytillkomna djurskyddsbestämmelser i Storbritannien lade hinder i vägen. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.