Reklamintäkter Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder reklamintäkter, varianter, uttal och böjningar av reklamintäkter

Reklamintäkter synonym, annat ord för reklamintäkter, vad betyder reklamintäkter, förklaring, uttal och böjningar av reklamintäkter.

Vad betyder och hur uttalas reklamintäkter

Reklamintäkter uttalas re|klam|in|täkt|er och är ett substantiv plural.

Ordformer av reklamintäkter

Plural

reklamintäkter
obestämd grundform
reklamintäkters
obestämd genitiv
reklamintäkterna
bestämd grundform
reklamintäkternas
bestämd genitiv

Reklamintäkter är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet reklamintäkter

  1. Gratistidning är en publikation som är gratis. Läsaren betalar alltså inget lösnummer- eller prenumerantpris för tidningen, utan denna finansieras av reklamintäkter. Gratistidningarna kan vara i form av såväl dagstidningar som tidskrifter. De sistnämnda brukar dock ofta kallas gratismagasin. (källa)
  2. Ett statligt monopol som avreglerades utan statens uttryckliga godkännande, var TV-monopolet. Den 31 december 1987 började TV3 att sända över Sverige via satellit, trots att det svenska tv- och radiomonopolet inte var avskaffat. Riksdagsledamoten för regeringspartiet socialdemokraterna, Maj Britt Theorin, talade om att förbjuda parabolantenner och hotade med böter och fängelse. Under tidigt 1990-tal och den liberala regeringen Bildts tillträde avreglerades tv- och radiomonopolet. Nya aktörer som i huvudsak finansierade sin verksamhet med reklamintäkter uppstod, däribland TV4 och NRJ. (källa)
  3. Nöjesindustri är de verksamheter som erbjuder underhållning och nöjen. Hit hör exempelvis skivbolag, TV-kanaler, konsertproducenter och biografer. För många företag inom nöjesindustrin utgör reklamintäkter en viktig inkomstkälla. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.