Remissomgång Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder remissomgång, varianter, uttal och böjningar av remissomgång

Remissomgång synonym, annat ord för remissomgång, vad betyder remissomgång, förklaring, uttal och böjningar av remissomgång.

Vad betyder och hur uttalas remissomgång

Remissomgång uttalas re|miss|om|gång och är ett substantiv.

Ordformer av remissomgång

Singular

remissomgång
obestämd grundform
remissomgångs
obestämd genitiv
remissomgången
bestämd grundform
remissomgångens
bestämd genitiv

Plural

remissomgångar
obestämd grundform
remissomgångars
obestämd genitiv
remissomgångarna
bestämd grundform
remissomgångarnas
bestämd genitiv

Remissomgång är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet remissomgång

  1. Flera organisationer uttryckte i maj 2004 samarbetsproblem med regeringens expert på frågan, Gunilla Ekberg. RFSU:s generalsekreterare sade 2005 att en kritisk hållning mot sexköpslagen innebar att inte bli inbjuden till remissomgångar. (källa)
  2. År 2007 flyttades myndigheten från Stockholm till Visby. Regeringens beslut 2005 att flytta Riksutställningar mötte kritik, bland annat därför att det fattades utan remissomgång. Hanteringen av beslutet anmäldes till Konstitutionsutskottet, som dock konstaterade att vad som framkommit i granskningen inte kunde ligga till grund för annan bedömning än att regeringsformens beredningskrav hade blivit uppfyllt. Utskottet noterade samtidigt att beredningen av ärendet framstod som anmärkningsvärt forcerad. Kritiker menade att flytten till Gotland skulle fördyra och försvåra verksamheten och minska möjligheten för kulturinstitutioner att besöka Riksutställningar. (källa)
  3. Sträckan mellan Humlebo banvaktstuga, Arelids hållplats och Kvarnabo station är byggnadsminne sedan den 20 augusti 2010. Frågan om byggnadsminnesförklaring av Anten-Gräfsnäs Järnväg väcktes år 1977 av Länsstyrelsen i dåvarande Älvsborgs län, Järnvägen ägdes då av staten genom SJ. Frågan om byggnadsminnesförklaring togs åter upp år 1996. År 1999 köptes merparten av järnvägsmarken av museiföreningen och Länsstyrelsen utarbetade förslag till skyddsbestämmelser, vilka remitterades i maj 1999. Då Riksantikvarieämbetet under remissomgången framförde att järnvägens kulturhistoriska betydelse behövde utredas vidare, fick Regionmuseum Västra Götaland och industrimuseet Innovatum Länsstyrelsens uppdrag att förnya en tidigare utförd utredning. Bland annat skulle Anten-Gräfsnäs Järnväg jämföras med andra smalspåriga järnvägar i Sverige. (källa)
  4. Den svenska uppfattningen är att lappkodicillen fortfarande gäller, eftersom den inte ensidigt kan sägas upp av endera regeringen, och att den svenska regeringen inte sagt upp den. De efterföljande konventionerna ses som kompletteringar av kodicillen. I promemorian Renskötselkonventionen från jordbruksdepartementet oktober 2010 (ds 2010:22), som är underlag för remissomgången för 2009 års konvention, uttrycks på följande sätt: "Lappkodicillen gäller än i dag. Mera detaljerade regler än de som anges i Lappkodicillen har senare tillkommit genom olika överenskommelser mellan Sverige och Norge, först genom den s.k. gemensamma svensk-norska lagstiftningen år 1883." Vad gäller lappekodicillens giltighet framgår av 8 kap gränsavtalet att lappkodicillen gäller som om den ord för ord var införd i Gränsavtalet. Samma lydelse finns i själva lappkodicillens 30 § att lappkodicillen är gränsavtal som om den vore ord för ord införd i gränsavtalet. Den 23 maj 2012 uttalade UD att Sverige och Norge konstaterar att länderna är överens om att Lappkodicillen från 1751 är fortsatt giltig. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.