Revidera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder revidera, varianter, uttal och böjningar av revidera

Revidera synonym, annat ord för revidera, vad betyder revidera, förklaring, uttal och böjningar av revidera.

Synonymer till revidera

Vad betyder och hur uttalas revidera

Revidera uttalas re|vid|era och är ett verb -de.

Revidera betyder:

Ordformer av revidera

Aktiv

revidera
infinitiv
reviderar
presens
reviderade
preteritum
reviderat
supinum
reviderande
presens particip
revidera
imperativ

Passiv

revideras
infinitiv
revideras
presens
reviderades
preteritum
reviderats
supinum

Perfekt particip

reviderad en
~ + subst.
reviderat ett
~ + subst.
reviderade den/det/de
~ + subst.

Revidera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Revidera på Engelska

  • audit - make a detailed examination of accounts and the like
  • alter - alter (modify) one', s opinion, a revised (adjusted) budget

Hur används ordet revidera

  1. En revisor skall vara oberoende från de parter, intressenter, som kan antas ha finansiellt intresse i det bolaget som revideras och skall inte själv ha ekonomiskt intresse som påverkas av revisionsutfallet. (källa)
  2. Den 7 juni 1774 valdes hertig Karl till ny ordensmästare efter Carl Friedrich Eckleff och den 30 november samma år ersatte han Carl Fredrik Scheffer som ordens stormästare. Han blev snart drivande i arbetet med att revidera och utveckla det så kallade svenska systemet som är i bruk än idag. Tillsammans med bland andra Wilhelm Tornérhjelm arbetade han 1797–1800 med nya ritualer för de så kallade johannes- och andreasgraderna. Parallellt med detta tog man fram ordensstadgarna, Ordens Allmänna Lagar. (källa)
  3. Carl von Linné klassificerade ursprungligen arten i växtsläktet Elymus, vilket sedan Christian Ferdinand Hochstetter kom att revidera släktet till Leymus arenarius, det namn som används idag. Artepitetet kommer av latinets arena som betyder sand, vilket åsyftar artens vanligaste biotop. (källa)
  4. Priset på företaget justeras genom att informationen från besiktningen används för att revidera den värderingsmodell som legat till grund för företagsförvärvet, eller att informationen används för att få säljaren att sänka priset på företaget. (källa)
  5. I Sverige har man hittat hällmålningar främst i norra Sverige men efter tre fynd i Bohuslän, bland annat i Tumlehed på Hisingen, och åtta i Värmland så har man reviderat uppfattningen att den bara skulle vara en nordsvensk företeelse. Man har bland annat hittat hällmålningar i Jämtland vid Hästskotjärn, Fångsjön, två vid sjön Skärvången och ett antal i Härjedalen där den mest kända finns på fjällplatån Flatruet. I Ångermanland har man hittat målningar i Härnösand, i Anundsjö, Fjällsjö, vid Högberget i Ramsele och vid Åbodsjön i Sidensjö socken. De nordligaste är hittade i Fredrika, på Finnforsberget ovanför Finnforsfallet i Skellefteå kommun samt utanför Jokkmokk i Lappland. (källa)
  6. Riksidrottsförbundets idrottsmärke, instiftat 1907 för män och 1916 för kvinnor, senare flera gånger reviderat. Finns i brons, silver och guld, för prov i ett flertal grenar under kontroll av två av distriktsstyrelsen godkända kontrollanter. (källa)
  7. Gregorius den stores litugiska samlingsverk Sacramentium från 500-talet kom att spela en betydande roll för kyrkohandböckerna. Under medeltiden tillkom en mängd liturgiska böcker, vilka delvis var beroende av den gamla traditionen. För att skapa större likformighet utgav Pius V 1570 Rituale romanum, reviderat 1604. Nu gällande liturgiska föreskrifter inom den romersk-katolska kyrkan härstammar från 1634, men ett antal senare revisioner. (källa)
  8. Synen på vad en personlighet är och vad som betingar dess individualitet har delvis reviderats under 1900-talet, vilket har en avgörande betydelse för synen på personlighetsstörningarna. Femfaktorteorin är en bedömning av personligheter som ofta används för att ställa diagnos. (källa)
  9. I Danmark fick man en grundlag efter enväldets avskaffande 1848. Den har reviderats flera gånger, senast 1953, se vidare Danmarks Riges Grundlov. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.