Räkenskapsföring Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder räkenskapsföring, varianter, uttal och böjningar av räkenskapsföring

Räkenskapsföring synonym, annat ord för räkenskapsföring, vad betyder räkenskapsföring, förklaring, uttal och böjningar av räkenskapsföring.

Vad betyder och hur uttalas räkenskapsföring

Räkenskapsföring uttalas räken|skaps|för|ing och är ett substantiv.

Ordformer av räkenskapsföring

Singular

räkenskapsföring
obestämd grundform
räkenskapsförings
obestämd genitiv
räkenskapsföringen
bestämd grundform
räkenskapsföringens
bestämd genitiv

Plural

räkenskapsföringar
obestämd grundform
räkenskapsföringars
obestämd genitiv
räkenskapsföringarna
bestämd grundform
räkenskapsföringarnas
bestämd genitiv

Räkenskapsföring är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet räkenskapsföring

  1. Brändströmska skolan var tänkt som "en undervisningsanstalt för dem, som ärna sig till näringsstånden" och gav bland undervisning i franska, tyska och engelska samt i räkenskapsföring och i Statens allmänna hushållning. 1843 ombildades skolan till "en skola för medborgerlig bildning" med en bottenskola motsvarande folkskolan, en mellanskola "provskolan" och en högre avdelning atheneum med "civilt och militäriskt gymnasium" som förberedde till studentexamen. Brändströmska skolan upphörde 1859. (källa)
  2. Fredric Muncktell var son till direktören för Falu bergslags vedkontor Johan Muncktell. Han inskrevs redan 1720 vid Uppsala universitet, och blev 1728 auskultant hos fadern vid bergs- och gruvrätterna i Falun, där han utbildades i räkenskapsföring. Muncktell blev 1729 extraordinarie notarie i gruvrätten, 1731 extraordinarie notarie i bergsrätten och 1732 auskultant i bergskollegium, samma år extraordinarie kammarskrivare där och 1734 tillförordnad notarie vid gruvrätten i Stora Kopparberg. Redan 1737 blev han konststatsinspektör. Han var visserligen endast tredje namn i samband med utnämningen, men fick goda vitsord och lovade dessutom låta företrädaren behålla lönen under sin livstid. Dåvarande bergmästaren Samuel Troili var även Muncktells släkting. 1737 blev han även ledamot av bergsrätten i Falun och var 1737-1762 rådman i Falun, där han 1739 erhöll burskap som förlagshandlare i staden. Han deltog som stadens ledamot vid riksdagarna 1746-1747, 1751-1752 och 1760-1762 och var ledamot av sekreta utskottet 1746-1762. Som riksdagsledamot lyckades han utverka extra anslag till konstarbetena vid Falu gruva och kunde 1751 inviga Fredriks konst för uppumpande av vatten ur Fredriks schakt. (källa)
  3. Tuxen var en produktiv lantbruksförfattare, som på grundval av omfattande och solida kunskaper behandlade en stor mängd ämnen, bland annat lantbrukets räkenskapsföring och unga lantmäns utbildning, husdjurbruket och foderfrågan. Det av Janus Balthazar Krarup 1898 påbörjade monumentala verket om Landbrugets Udvikling i Danmark siden 1835 fullbordades 1912 av Tuxen. (källa)
  4. På Hofmansgave inrättade Hofman-Bang 1845 ett lantbruksinstitut, som bestod i tio år, och från vilket utgick 64 elever och omkring 70 lärlingar. Institutet var högt ansett, och han inlade sig stor förtjänst som uppfostrare av och vägledare för unga lantmän. För en större krets fick han betydelse genom sin författarverksamhet. Han medverkade ofta i facktidskrifter, han utgav en mängd småskrifter, som behandlade många ämnen inom lantbruket, och 1851–1856 redigerade han Meddelelser for Landmænd, av vilka föreligger tre band. Även som föredragshållare, som verksam styrelsemedlem av ledande lantbruksinstitutioner, som outtröttlig talesman för lantmannens räkenskapsföring och för lantekonomiska framsteg i stort inlade han sig stor förtjänst av lantbruket. Särskilt bör nämnas hans verksamhet för att ge husmännen bättre villkor – han var en ivrig förespråkare för spadbruket – för odling av fruktträd, för odlingen av alsikeklöver och italienskt rajgräs samt fär att främja användningen av nyttiga redskap. Svenskharven infördes således i Danmark på hans initiativ. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.