Rödvin Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder rödvin, varianter, uttal och böjningar av rödvin

Rödvin synonym, annat ord för rödvin, vad betyder rödvin, förklaring, uttal och böjningar av rödvin.

Vad betyder och hur uttalas rödvin

Rödvin uttalas röd|vin och är ett substantiv, böjs som ¹vin.

Ordformer av rödvin

Singular

rödvin
obestämd grundform
rödvins
obestämd genitiv
rödvinet
bestämd grundform
rödvinets
bestämd genitiv

Plural

rödviner
obestämd grundform
rödviners
obestämd genitiv
rödvinerna
bestämd grundform
rödvinernas
bestämd genitiv

Rödvin är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet rödvin

  1. Eftersom förpackningen lättare kan återförslutas kan hållbarheten ofta vara längre än för en öppnad flaska. Men plast har inte en allt för tät struktur, och därför rekommenderas att förbruka vitt vin och rosévin inom sju dagar, för att inte förlora sin viktigaste egenskap: friskheten, medan rött vin kan klara sig i öppnad förpackning upp till 14 dagar. För förvaring av de öppnade förpackningarna gäller kylskåp för vitt vin och rosévin och svalskåp förödvin. Förvaring i kylskåp kan ge en hållbarhet på upp till 3-6 veckor. Om lådan förvaras i rumstemperatur blir hållbarheten hälften så lång. Hållbarheten beror också på hur mycket det finns kvar i förpackningen, ju mindre vin kvar desto kortare hållbarhet. En oöppnad förpackning med rött vin är enligt Systembolaget hållbar i cirka 10 månader från tappdatumet, för rosé och vitt vin är hållbarheten cirka 8 månader. (källa)
  2. Ostbricka är en bricka eller ett uppläggningsfat med ostar som fungerar som tilltugg och kan ingå i smörgåsbord. Ofta innehåller ostbrickan ostar med kontraster i smak och konsistens. Ostbrickan kan förutom ost bestå av neutrala och salta kex, frukter och grönsaker i mindre format (exempelvis vindruvor) och rödvin eller portvin. (källa)
  3. I Sverige består maträtten oftast av en stekt köttbit, som fläskfilé, oxfilé, entrecôte, eller kalvkött marinerat i rödvin, kryddat med paprika, vitpeppar och svartpeppar. Till rätten hör grönsaker och duchessepotatis som gratineras i ugn på en träplanka. Till garnityr serveras det smörstekta morötter, stekt tomat, kokt blomkål, baconlindad sparris, och stekta champinjoner med vitlökssmör. Grönsakerna kan tillagas med en redning av grädde och/eller crème fraîche. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.