Saneringsmogen Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder saneringsmogen, varianter, uttal och böjningar av saneringsmogen

Saneringsmogen synonym, annat ord för saneringsmogen, vad betyder saneringsmogen, förklaring, uttal och böjningar av saneringsmogen.

Vad betyder och hur uttalas saneringsmogen

Saneringsmogen uttalas san|er|ings|mogen och är ett adjektiv.

Ordformer av saneringsmogen

Böjning (i positiv) saneringsmogen en ~ + subst. saneringsmoget ett ~ + subst. saneringsmogna den/det/de ~ + subst.

Saneringsmogen är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet saneringsmogen

  1. 1963 fick ägarna till fastigheten (Upplandsbanken) igenom sina önskemål i förslaget till ny stadsplan för kvarteret. Förslaget innebar att man ville "uppföra nybyggnader istället för befintlig saneringsmogen bebyggelse". Länsarkitektkontoret invände att en rivning av Rappska huset "från kulturhistorisk synpunkt innebär en förlust", men motsatte sig ändå inte förslaget. I beslutet anmärktes särskilt att "av husbock angripet virke brännes eller saneras". (källa)
  2. Planeringen för nygestaltningen av Stockholm under 1950- och 1960-talen, berörde inte bara Nedre Norrmalm och delar av Östermalm utan även Södermalm. För Södermalm framlades ett program som kallades Söder 67. Södermalms bostads- och industribebyggelse ansågs saneringsmogen och på sikt räknade man med att alla gamla arbetarbostadshus skulle rivas och ersättas av en enhetlig bebyggelse kring rektangulära kvarter och öppna gårdar, huvudsakligen längs Hornsgatan och längs delar av Götgatan. (källa)
  3. Planeringen för nygestaltningen av Stockholm under 1950- och 1960-talen, berörde inte bara Nedre Norrmalm och delar av Östermalm utan även Södermalm. Ombyggnaden av Nedre Norrmalm blev känd under namnet Norrmalmsregleringen och riktlinjerna för det drogs upp i 1962 års cityplan och City 67. För Södermalm framlades ett liknande program som kallades Söder 67. Södermalms bostads- och industribebyggelse ansågs saneringsmogen och på sikt räknade man med att alla gamla arbetarbostadshus skulle rivas och ersättas av en enhetlig bebyggelse kring rektangulära kvarter och öppna gårdar. På gamla industritomter och spårområden skulle bostäder och affärshus uppföras. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.