Scoutverksamhet Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder scoutverksamhet, varianter, uttal och böjningar av scoutverksamhet

Scoutverksamhet synonym, annat ord för scoutverksamhet, vad betyder scoutverksamhet, förklaring, uttal och böjningar av scoutverksamhet.

Vad betyder och hur uttalas scoutverksamhet

Scoutverksamhet uttalas scout|verk|sam|het och är ett substantiv.

Ordformer av scoutverksamhet

Singular

scoutverksamhet
obestämd grundform
scoutverksamhets
obestämd genitiv
scoutverksamheten
bestämd grundform
scoutverksamhetens
bestämd genitiv

Scoutverksamhet är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet scoutverksamhet

  1. Under 1910 började några av eleverna vid Wallinska skolan, Gerda Blomberg, Elin Fris och Signe Geijer, intressera sig för den scoutverksamhet som på kort tid blivit stor bland medelklassens pojkar. Våren 1911 lyckades de tre övertala några av sina lärare, kristendoms- och franskläraren Esther Laurell, teckningsläraren Signe Hammarsten och gymnastikläraren Emmy Grén-Broberg, att starta flickscoutverksamhet. För att hantera tidens tilltalsskick, där det var otänkbart för en elev att dua sin lärare, valde de tre särskilda scoutnamn, som alla kunde använda inom scoutverksamheten. Namnen togs efter Noas söner: Esther Laurell valde Sem, Signe Hammarsten valde Ham, och Emmy Grén-Broberg valde Jafet. Kanske kändes den gammaltestamentliga kopplingen lite omotiverad, eftersom Emmy Grén-Broberg snart bytte scoutnamn till Bro, som också blev det namn hon kom att bli känd under inom scoutrörelsen. (källa)
  2. Att jordbrukslägren blev så populära kan bero på att de till formen var scoutverksamhetens höjdpunkt, lägret, samtidigt som de dels innebar en möjlighet att vara "andra till nytta och hjälp" (scoutlagens tredje punkt), dels rent konkret var en viktig insats för landet i en svår och utsatt tid, när alla resurser behövde mobiliseras enligt retoriken. (källa)
  3. Personer som arbetar som lekmän betraktas inte alltid som fullfjädrade scoutledare, även om de kan hjälpa till vid aktiviteter och utbildning så får de inte alltid inneha en formell position eftersom de inte genomgått någon utbildning. Förutom inom själva scoutverksamheten så kan lekmännen även ta ansvaret för administrativa uppdrag såsom budget, skötsel av lokaler, rekrytering, materialvård, transporter, och många andra praktiska kringuppdrag. (källa)
  4. En av Sveriges första ungdomsgårdar invigdes 1927 vid Fjällgatan 30, en annan var Kanaanbadet 1933, båda i Stockholm. Första gången begreppet ungdomsgård används är när Stigbergets ungdomsgård 1927 öppnade i en trerummare på Fjällgatan 30 på Södermalm. Aktiviteterna bestod av samkväm, kurser, klubb och scoutverksamhet för i första hand flickor som slutat folkskolan. Verksamheten grundlades av Anna Lindhagen och leddes av lärarinnor i Katarina och Sofia skolor. Verksamheten lades ner 1936. (källa)
  5. Hösten 1910 tog Gerda Bäckström tillsammans med klasskamraterna på Wallinska skolan, Elin Fris och Signe Geijer initiativ till att starta scoutverksamhet. Detta ledde efter viss övertalning från flickornas sida fram till att flickscoutverksamhet startades av några av deras lärare under våren 1911 och till grundandet av Wallinska skolans scoutförening under hösten samma år. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.