Seglarförbund Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder seglarförbund, varianter, uttal och böjningar av seglarförbund

Seglarförbund synonym, annat ord för seglarförbund, vad betyder seglarförbund, förklaring, uttal och böjningar av seglarförbund.

Vad betyder och hur uttalas seglarförbund

Seglarförbund uttalas segl|ar|för|bund och är ett substantiv.

Ordformer av seglarförbund

Singular

seglarförbund
obestämd grundform
seglarförbunds
obestämd genitiv
seglarförbundet
bestämd grundform
seglarförbundets
bestämd genitiv

Plural

seglarförbund
obestämd grundform
seglarförbunds
obestämd genitiv
seglarförbunden
bestämd grundform
seglarförbundens
bestämd genitiv

Seglarförbund är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet seglarförbund

  1. På Stockholmsmässan 1969 presenterade några entusiaster från Göta Segelsällskap med ingenjören Sven Ejdestam i spetsen skisser på en snabbseglande familjebåt baserad på skärgårdskryssarregeln från 1945. Vid seglardagen i Malmö 1970 engagerades Svenska Seglarförbundet i projektet och gav Knud H. Reimers i uppdrag att konstruera båten efter klassbestämmelser utarbetade av seglarförbundet. Projektnamnet var från början "Göta 30", vilket sedan ändrades till "O 30" och till sist till "S 30". Den första prototypen provseglades sommaren 1971 och de första serieproducerade båtarna började levereras från Fisksätra varv 1972. (källa)
  2. Ordets stavning är ibland en källa till diskussion, där det ena lägret hävdar att det stavas med 'r' eftersom det är lasten när skeppet är bart, det vill säga olastat. Det andra lägret pekar på att många andra språk, däribland engelskan, stavar med 'l'. I den svenska översättningen av internationella seglarförbundets redskapsregler används stavningen "ballast". (källa)
  3. Varje år anordnas kappseglingarna Juniregattan samt Sola cup. Jolleseglarna KKF bedriver en omfattande ungdomsverksamhet och lever upp till Svenska Seglarförbundets kriterier för den Ungdomsvänliga klubben. (källa)
  4. Flaggreglemente 2012, antaget av Finlands Seglarförbund och Finlands Båtförbund. (källa)
  5. Mälar 30 är en entypssegelbåt av klass mälarbåt, som konstruerades av Lage Eklund på uppdrag av Mälarens Seglarförbund. (källa)
  6. Mälar 22:an konstruerades 1930 av Gustaf Estlander, som fick uppdraget av dåvarande Mälarens Seglarförbund: "Med tanke på att ge seglarna en båt som de kunde använda till kappsegling samt vara en segelbåt till familjesegling. Genom sin enkelhet i uppbyggnad och materialens varaktighet vid rätt underhåll skulle det till och med efter flera års användande, ej åsamka säljaren någon nämnvärd förlust vid en eventuell försäljning.....". (källa)
  7. Ljungskile segelsällskap, LJSS, är en segelsällskap som bildades 1962. Ljungskile Segelsällskap ingår i Västkustens Seglarförbund och har c:a 370 medlemmar. Klubben driver verksamhet i 8 olika sektioner: Utbildnings-, Klubbmästeri-, Slip och Materiel-, Truck-, Bredd-, Klubbhus-, Tävlings- samt Jollesektionen. De olika sektionerna håller bl.a. i seglarskolan, samt arrangerar kurser, tävlingar, eskaderseglingar och fester. (källa)
  8. Hangöregattan är en kappsegling som arrangeras i seglingsmetropolen Hangö i Finland varje år. Regattan ordnas i samarbete med Hangö Udd Segelsällskap (HUS), Hangö Segelförening (HSF) samt Ekenäs Segelsällskap (ESS). Hangöregattan firade 100-årsjubileum år 2006 tillsammans med Finlands seglarförbund (FSF). (källa)
  9. Rickard Sarby från Uppsala konstruerade båten. Första Finnjollen byggdes 1949 och vann en konstruktionstävling utlyst av finska seglarförbundet inför de olympiska sommarspelen 1952 i Helsingfors. Namnet Finnjolle kommer av att den deltog första gången i Finland, vid OS i Helsingfors 1952. Finnjollen ersatte då Firefly. (källa)
  10. Skandinaviska Seglarförbundet och Sven Salén utlyste i slutet av 1930-talet en konstruktionstävling för en nordisk entypsbåt. Ingen båt från tävlingen ansågs duglig och istället blev det en delad andra och tredje plats(900:-) till dansken Knud Olsen med båten Svane och svensken Jac Iverssen med båten Vega II. O W Dahlström och Alfons Kvarnstöm fick dela på fjärde och femte platsen (500:-). (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.