Sillinläggning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder sillinläggning, varianter, uttal och böjningar av sillinläggning

Sillinläggning synonym, annat ord för sillinläggning, vad betyder sillinläggning, förklaring, uttal och böjningar av sillinläggning.

Vad betyder och hur uttalas sillinläggning

Sillinläggning uttalas sill|in|lägg|ning och är ett substantiv.

Ordformer av sillinläggning

Singular

sillinläggning
obestämd grundform
sillinläggnings
obestämd genitiv
sillinläggningen
bestämd grundform
sillinläggningens
bestämd genitiv

Plural

sillinläggningar
obestämd grundform
sillinläggningars
obestämd genitiv
sillinläggningarna
bestämd grundform
sillinläggningarnas
bestämd genitiv

Sillinläggning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet sillinläggning

  1. 2009 var första året som Årets Sill presenterades och är ett samarbete mellan Klädesholmen Seafood och restaurang Salt och Sill på Klädesholmen. Målsättningen är att ta fram nya, spännande och innovativa sillinläggningar. Salt och Sills köksmästare skapar varje år fyra moderna sillinläggningar till Årets Sill. Inläggningarna presenteras sedan för en expertjury som slutligen utser Årets Sill. (källa)
  2. Mycket av det som förknippas med julbordet är annars hämtat från brännvinsbordet, en äldre svensk förrättsmåltid som traditionellt bestod av fem delar: ett par sorters bröd, smör, en eller två sorters ost eller potkäs, fisk, exempelvis rimmad eller gravad lax eller en sillinläggning, någon korv, rökt, spicket eller torkat kött, samt ett par-tre sorters kryddat brännvin som kummin-, malörts- och dillbrännvin. Brännvinsbordet hade sin storhetstid under 1700-talet och i borgerliga samhällsklasser var det en självklarhet vid den här tiden att inleda julfirandet på detta sätt. Under början av 1800-talet utvecklades denna förrätt till att bli smörgåsbordet, men det var först från tidigt 1900-tal som svenskarna mer allmänt började julaftonsmåltiden med ett julsmörgåsbord, som sen följdes av lutfisk som varmrätt och risgrynsgröt till avslutning. (källa)
  3. Som ensam rätt och en måltid i sig består smörgåsbordet av varma och kalla rätter som dukas upp och matgästerna går själva runt och förser sig med de rätter de önskar. Bröd och smör finns alltid med liksom olika sillinläggningar. En enklare variant är S.O.S., som normalt tas som förrätt. (källa)
  4. Smörgåsbordet som ensam rätt och en måltid i sig består av varma och kalla rätter som dukas upp och matgästerna går själva runt och förser sig med de rätter de önskar. Bröd och smör finns alltid med liksom olika sillinläggningar. Ofta förekommer omeletter, gratänger, korvar, köttbullar, aladåber och puddingar bland varmrätterna. Kallskuret kött, rökt lax, ål och makrill samt patéer förekommer ofta. Poängen är att äta mycket proteiner, varför potatis- och grönsaksrätter har en ganska undanskymd roll på smörgåsbordet, i motsats till buffén där potatisgratänger och sallader oftare förekommer. (källa)
  5. Under 1930-talet blev sillkonservindustrin betydande, och omkring 1950 fanns det 25 konservfabriker på ön bortsett från de cirka 150 yrkesfiskarna. Sedan 1970 är det dock bara sillinläggningar som görs, och samma år försvann fiskberedningen. Men det har även gjorts andra produkter och inläggningar: sardiner, makrill, hummer, räkor, kräftor, kaviar, ärtor, morötter, fiskbullar och plommon. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.