Skjutförmåga Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder skjutförmåga, varianter, uttal och böjningar av skjutförmåga

Skjutförmåga synonym, annat ord för skjutförmåga, vad betyder skjutförmåga, förklaring, uttal och böjningar av skjutförmåga.

Vad betyder och hur uttalas skjutförmåga

Skjutförmåga uttalas skjut|för|måga och är ett substantiv.

Ordformer av skjutförmåga

Singular

skjutförmåga
obestämd grundform
skjutförmågas
obestämd genitiv
skjutförmågan
bestämd grundform
skjutförmågans
bestämd genitiv

Skjutförmåga är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet skjutförmåga

  1. Skarpskytt är en soldat som besitter mycket god skjutförmåga och vars uppgift är att kunna bekämpa stora mål på längre avstånd, alternativt små mål på kortare avstånd, som en vanlig skyttesoldat inte kan eller har svårt att bekämpa med sin beväpning. En skarpskytt i svenska armén är därför utöver sin Ak 5 för det ändamålet utrustad med skarpskyttegeväret AK4D, vars kikarsikte har fyra gångers förstoring. Skillnaden mellan en skarpskytt och prickskytt är att en skarpskytt verkar inom en enhet, exempelvis inom en skyttegrupp, medan en prickskytt åtföljs av en observatör till hjälp och agerar självständigt - ofta separerad från sitt förband. Skarpskytten medverkar därför desto mer i direkt strid, medan en prickskytt dolt ägnar sig åt att på olika sätt störa fiendens verksamhet. (källa)
  2. Nils Backlund var son till grosshandlaren Simon Backlund. Från 1936 innehade han en vinagentur i Stockholm. Backlund var under omkring 15 år Sveriges bästa forwards i vattenpolo och blev särskilt känd för sin skjutförmåga. Han deltog i tre olympiska spel, vann svenska mästerskapen fyra gånger 1925-1932 och deltog i tretton landskamper. Backlund kom även att anlitas som idrottledare, 1929-1932 var han ordförande och 1932-1957 vice ordförande i SK Neptun. Han invaldes 1921 i Svenska simförbundets styrelse och valdes 1934 till ledamot av Svenska gymnastik- och idrottsföreningarnas riksförbunds överstyrelse. (källa)
  3. Under 1980-talet ansåg Sydkoreas väpnade styrkor att man var i behov av ett nytt artillerisystem, i syfte att möte den nordkoreanska utvecklingen. Vid den tidpunkten hade den sydkoreanska armén den amerikanska bandkanonen M107 samt den licenstillverkade K55/K55A1, vilken var baserad på amerikanska bandkanonen M109. Dessa två artillerisystem hade emellertid kortare skjutavstånd jämfört med den nordkoreanska arméns bandkanonen M-1978 Koksan. Genom den erfarenhet som Sydkorea skaffat sig genom licensproduktion av K55, så beordrade det sydkoreanska försvarsministeriet att utveckla ett nytt självgående artillerisystem. Systemet skulle ha en längre skjutförmåga, snabbare skjutfrekvens och hög mobilitet. Utvecklingen startade 1989 och leddes av sydkoreanska försvarets forskningsanstalt Gugbang-Gwahag-Yeonguso (i utlandet ofta känt under det engelska namnet Agency for Defense Development (ADD)) och Hanwha Defense (som på den tiden hette Samsung Aerospace Industries). (källa)
  4. Kjell-Rune Milton inledde sin spelarkarriär som back i Tegs SK i Umeå under 1960-talet. År 1964 vann Västerbotten TV-pucken och Milton var en av spelarna i truppen. Han debuterade i Tegs A-lag säsongen 1965–1966 och blev tidigt känd för sina hårda slagskott. Han tränade mycket på att förbättra sin skjutförmåga, även på somrarna, genom att på sin fritid skjuta många tusen slagskott, bland annat inne i en dansloge. Senare, under sin tid i Modo, sköt han ett skott där pucken studsade via ribban upp i Kempehallens tak, där den fastnade. Nästföljande säsong (1966–1967) var han med och spelade upp Tegs SK till högsta serien, dock åkte man ur redan nästa år. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.