Skytteförening Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder skytteförening, varianter, uttal och böjningar av skytteförening

Skytteförening synonym, annat ord för skytteförening, vad betyder skytteförening, förklaring, uttal och böjningar av skytteförening.

Vad betyder och hur uttalas skytteförening

Skytteförening uttalas skytte|för|en|ing och är ett substantiv.

Ordformer av skytteförening

Singular

skytteförening
obestämd grundform
skytteförenings
obestämd genitiv
skytteföreningen
bestämd grundform
skytteföreningens
bestämd genitiv

Plural

skytteföreningar
obestämd grundform
skytteföreningars
obestämd genitiv
skytteföreningarna
bestämd grundform
skytteföreningarnas
bestämd genitiv

Skytteförening är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Skytteförening på Engelska

  • ange

Hur används ordet skytteförening

  1. Svenska Finlands Sportskytteförbund (SFS) r.f., är ett svenskspråkigt specialidrottsförbund som bedriver sportskytte i Finland. Förbundet grundades år 1921, och har till uppgift att främja och administrera verksamheten i de lokala svenskspråkiga skytteföreningarna i Finlands svenskbygder. Svenska Finlands Sportskytteförbund har sitt huvudsäte i Helsingfors. (källa)
  2. Trosa-Vagnhärads Skyttegille är en skytteförening i östra Södermanland och är medlem i Svenska Skyttesportförbundet. (källa)
  3. Tabellen sammanställd från resultatlistor hos arrangerande föreningar: Stockholmspolisens Skytteförening (2013, 2015, 2016, 2019), I2 Skytteförening (2011, 2014, 2018), Uppsala läns pistolskyttekrets (2017). (källa)
  4. I Tivolihusen bodde fiskare, båtbyggare och lantarbetare. Det fanns en lökodling, Bete AB, idrottsföreningen BK Skansen och skytteföreningen. Möllan och Maglarps nya kyrka är numera rivna. Fisket var under flera århundraden en viktig näringsgren. (källa)
  5. Svedelius var lärare och studieledare för hertiginnorna av Skåne och Södermanland 1890–1896, stadsfullmäktiges ordförande i Luleå 1905–1906, grundläggare av Norrbottens arbetsstugor 1903, medlem av dess centralstyrelse, vice ordförande i direktionen för Sunnerdahls hemskolor på landet 1909–1912 och dess ordförande 1912–1935. Han var medlem av direktionen för Gymnastiska centralinstitutet 1921–1930, ordförande i föreningen Söderhem i Stockholm från 1914, ordförande i Jordbrukare-Ungdomens Förbund 1918–1938, sekreterare i Svenska gymnastik- och idrottsföreningars riksförbund 1925–1933, vice ordförande i Föreningen för skidlöpningens främjande 1914–1943, i Föreningen för befrämjande av skolungdomens vapenövningar från 1916, ordförande och medlem i flera idrotts- och skytteföreningar, en av stiftarna av Nyfilologiska sällskapet i Stockholm 1896 och dess ordförande 1915–1935, inspektor för Solbacka gossläroverk och Solna kommunala mellanskola från 1926, för Stockholms samgymnasium från 1928, för Sofi Almquists samskola 1931–1936, för Stockholms arbetareförenings föreläsningsanstalt från 1924, medlem av styrelsen för föreningen till minne av Oscar I och Josephina 1926–1934. Utöver nedanstående skrifter författade han uppsatser i pedagogiska och sociala frågor i tidskrifter och andra publikationer. (källa)
  6. En skyttepaviljong, som vanligen tillhörde en skytteförening, fanns ibland förr invid skyttebanor / skjutbanor. Exempel på detta var skyttepaviljongen i Falun, Follingbo skyttepaviljong på Gotland, Söderskjutbanans skyttepaviljong i Huddinge, skyttepaviljongen nära Skyttegatan i Göteborg, skyttepaviljongen vid Skyttepaviljongens Gata i Göteborg, Skellefteå Skyttegilles skyttepaviljong på Norrböle, skyttepaviljongen på Skytteholmsberget i Solna, skyttepaviljongen i Bredäng i Stockholm, skyttepaviljongen på Hjortmossen i Trollhättan, Väckelsångs skyttepaviljong, skyttepaviljongen i Haga, Västerås och Örkelljunga skyttepaviljong. (källa)
  7. Vapenlicens är ett tillstånd att inneha vapen för ett specifikt behov. Vissa myndigheter såsom försvaret, kustbevakningen, tullverket och polisen är undantagna från vapenlagstiftningen. I Sverige inlämnas licensansökan hos polisen i den kommun man är skriven. I vissa län kan man även skicka licensansökan till en annan stad om den ska handläggas där, till exempel till den största staden i länet. Handläggningstiden brukar vara frånågra dagar upp till 12-24 veckor i storstäderna. För att få licens för ett jaktvapen krävs avlagd jägarexamen (såvida man inte redan hade licens för ett jaktvapen av samma typ före den 1 januari 1985). För att få licens på ett vapen för målskjutning krävs att man har varit aktiv medlem i godkänd skytteförening och för vissa vapentyper uppfyllt krav på skjutskicklighet. I vissa län, tex Västra Götaland, har den lokala tillståndsmyndigheten satt upp ett eget regelverk för beviljande av vapenlicens för målskjutning (speciellt för enhandsvapen) och en "behovsmotivering" samt dokumentation om tävlingsdeltagande, tävlingsresultat samt föreningsaktivitet måste påvisas. (källa)
  8. På orten finns ett flertal sport- och idrottsklubbar, däribland fotbollslagen Sölvesborgs GoIF, Sölve BK och Fotbollssossarna som har Svarta Led som hemmaarena. Idrottsplatsen Svarta led byggdes 1924 och är Sölvesborgs största idrottsplats. På idrottsplatsen finns en gul träläktare är från 1938. Mitt emot finns en gammal stenläktare. Strax söder om Svarta led finns Sölvesborgs idrottshall där Sölvesborgs bordtennisklubb, H78, Sölvesborgs Gymnasterna och Sölvesborgs skytteförening håller till. Norr om Svarta led ligger Sölveshov som är hem till ishockeyklubben Sölvesborgs IK. Direkt väster om Svarta Led ligger Bokelundsslingan, en cirka 1,5 km lång löparbana samt en terrängbana för sportcyklister. Sölvesborgs kommun planerar för tillfället stora utvecklingsprojekt för hela kringområden Svarta led vilket inom en snar framtid kan leda till att man slår idrottshallen, ishockeyhallen och det område som idag kallas Svarta led till ett och samma område. (källa)
  9. Nordöst om Pingstkyrkan Bredäng fanns, mellan 1940 och 1960-talet, Mälarhöjdens skyttepaviljong. Den nyttjades bland annat av Mälarhöjdens skytteförening för gevärsskytte på tre stycken 300 meter långa gevärsskyttebanor. (källa)
  10. Här finns Fränsta IK (innebandy, fotboll, motion), Getbergets Alpina IF och Fränsta Skytteförening. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.