Släpvagn Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder släpvagn, varianter, uttal och böjningar av släpvagn

Släpvagn synonym, annat ord för släpvagn, vad betyder släpvagn, förklaring, uttal och böjningar av släpvagn.

Synonym till släpvagn

Vad betyder och hur uttalas släpvagn

Släpvagn uttalas släp|vagn och är ett substantiv.

Ordformer av släpvagn

Singular

släpvagn
obestämd grundform
släpvagns
obestämd genitiv
släpvagnen
bestämd grundform
släpvagnens
bestämd genitiv

Plural

släpvagnar
obestämd grundform
släpvagnars
obestämd genitiv
släpvagnarna
bestämd grundform
släpvagnarnas
bestämd genitiv

Släpvagn är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet släpvagn

  1. En husvagn är en bildragen släpvagn med husinredning som sängar, kokmöjligheter, matplats, toalett och ibland även dusch. Nyare husvagnar förses oftast med gasolpanna och golvvärme, samt även mikrovågsugn eller fullstor gasspis. Konfigurationerna bestäms oftast av kunden, t.ex. dinetter, långbäddar, dubbelbäddar, toalettrummets storlek samt eventuella tillbehör så som gaslarm och TV. (källa)
  2. Hästsläp, även kallat hästtransport, hästrailer eller hästbuss, är en släpvagn som är avsedd för att transportera hästar i. Ett hästsläp brukar ha plats för två hästar. För transport av hästar finns också hästbussar som har plats för fler än två hästar. (källa)
  3. Dragkula – anordning som möjliggör tillkoppling av en släpvagn, se dragkrok. (källa)
  4. Landsvägsriddare är en svensk dramakomedifilm från 1921 regisserad av Lau Lauritzen. Den räknas som den första Fyrtornet och Släpvagn-filmen, även om Harald Madsen inte spelar rollfiguren Släpvagnen. (källa)
  5. Övriga spårvägar använder en kombination av en bokstav och ett nummer som typbeteckning. AB Stockholms Spårvägar använde bokstäverna A för motorvagnar, B för täckta släpvagnar och C först för öppna släpvagnar och senare för tunnelbanevagnar. Vidare användes För trådbussar, G för släpvagnar till trådbussar, H för förbränningsmotorbussar och J för släpvagnar till dessa. Detta system har i tillämpliga fall vidareförts av SL och Djurgårdslinjen. Till exempel så har de från Göteborg inköpta vagnar, som där hade typbeteckningen M23, vid Djurgårdslinjen typbeteckningen A31 och de tillhörande släpvagnarna typbeteckningen B31. De nyaste tunnelbanevagnarna har typbeteckningen C20. (källa)
  6. Med nyttofordon menas främst lastbilar, skåpbilar, brandbilar och bussar. Dessutom ingår ofta taxi och släpvagn. (källa)
  7. Påhängsvagn är en typ av släpvagn som är inrättad för att genom tapp med vändskiva eller liknande anordning förenas med bil, traktor eller motorredskap och som är så utförd att chassit eller karosseriet vilar direkt på det dragande fordonet. (källa)
  8. Påskjutsbroms är en teknik för att initiera bromsning av en släpvagn med hjälp av släpvagnens egen vikt. (källa)
  9. Släpvagn eller släp är en vagn - ett ej motoriserat fordon på hjul, avsett att dras efter ett motoriserat fordon. Mellan Släpvagn och dragande fordon har man en draganordning. Släpvagnen är vanligen ett transportmedel avsett för väg - vägtrafikfordon. Om släpet saknar fjädring eller inte är avsett för att transportera gods kan det vara ett efterfordon (ibland kallat 30-släp). Släpvagn kan även utgöra en spårvagn och kan i vissa fall avse transport i vild mark. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.