Slangledning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder slangledning, varianter, uttal och böjningar av slangledning

Slangledning synonym, annat ord för slangledning, vad betyder slangledning, förklaring, uttal och böjningar av slangledning.

Vad betyder och hur uttalas slangledning

Slangledning uttalas slang|led|ning och är ett substantiv.

Ordformer av slangledning

Singular

slangledning
obestämd grundform
slanglednings
obestämd genitiv
slangledningen
bestämd grundform
slangledningens
bestämd genitiv

Plural

slangledningar
obestämd grundform
slangledningars
obestämd genitiv
slangledningarna
bestämd grundform
slangledningarnas
bestämd genitiv

Slangledning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet slangledning

  1. Tuba förekommer hos huvudmolnslaget cumulonimbus, mindre ofta hos cumulus. "Tuba" kommer från latin och betyder "trumpet" eller i vidare bemärkelse "rör", "slangledning". (källa)
  2. Torne anlände den 6 april 1940 till Narvik och började omedelbart lasta malm. Den åttonde var lasten ombord. Dagen därpå uppstod strider mellan engelska och tyska sjöstridskrafter. S/S Boden var ett annat av rederiets fartyg som hamnade i korselden. Först stannade Tornes besättning kvar ombord men den 10 april, då striderna återupptogs, övergav man fartyget i livbåtarna. På väg in till kaj såg man att Torne skjutits i brand. När besättningen kommit i land blev en lättmatros skadad i ryggen av en granatskärva och fördes till sjukhus. Under färden i livbåtarna hade man sett många simmande tyskar som försökte ta sig mot land och en del av dem hade lyckats ta sig ombord på Torne. Den 11 april tog sig befälhavaren, förste styrman och kocken ombord på det brinnande fartyget för att försöka bärga skeppspapperen, som man faktiskt fick tag på. Elden ombord var då inte kraftigare än att den skulle kunna ha släckts om man lyckats få ombord en slangledning. Tyskarna, som kommit ombord på Torne, hade tagit alla kläder och brutit upp proviantförrådet och i övrigt åstadkommit stor förödelse på det svenska fartyget. Dagen därpå såg kapten Åkerlund från staden en motorbåt, som lagt sig vid sidan av Torne. Något senare på dagen sjönk Torne och befälhavaren misstänkte att någon varit ombord och öppnat bottenventilerna. Torne hade tydliga neutralitetsmärken på sina fartygssidor och den svenska flaggan var hissad ända till dess fartyget försvann under vattenytan. (källa)
  3. I samband med Allmänna konst- och industriutställningen 1897 låg S:t Erik under beredskap vid kaj intill nybyggda Djurgårdens brandstation. Ett större släckningsarbete utfördes i Hägerstenshamnen den 20 juli 1920 tillsammans med systerfartyget Phoenix. Det brann i Hägerstens tegelbruk och i bostadshus i närbelägna Örnsberg. Brandskadorna på byggnaderna blev omfattande. Ibland lånades bara S:t Eriks utrustning, som vid branden på Torkel Knutssonsgatan 1906, där två slangledningar från sjöångsprutan sattes in vid brandbekämpningen. (källa)
  4. Under branden rasade en telefonledningsgalge som slog i en brandstege och var nära att träffa några brandmän. Det rådde 17-18 minusgrader som ledde till att släckvattnet frös till långa istappar på husets fasader och vattenslangarna nästan frös fast i brandmännens händer. Som mest arbetade ett 70-tal brandmän med släckningen. Man lade ut tio slangledningar som matades från brandkårens ångspruta och från brandposter. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.