Smakförnimmelse Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder smakförnimmelse, varianter, uttal och böjningar av smakförnimmelse

Smakförnimmelse synonym, annat ord för smakförnimmelse, vad betyder smakförnimmelse, förklaring, uttal och böjningar av smakförnimmelse.

Vad betyder och hur uttalas smakförnimmelse

Smakförnimmelse uttalas smak|för|nimm|else och är ett substantiv.

Ordformer av smakförnimmelse

Singular

smakförnimmelse
obestämd grundform
smakförnimmelses
obestämd genitiv
smakförnimmelsen
bestämd grundform
smakförnimmelsens
bestämd genitiv

Plural

smakförnimmelser
obestämd grundform
smakförnimmelsers
obestämd genitiv
smakförnimmelserna
bestämd grundform
smakförnimmelsernas
bestämd genitiv

Smakförnimmelse är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet smakförnimmelse

  1. Gin och tonic (Goch T) är en alkoholbaserad drink. Dess båda huvudingredienser, gin och tonic water, har var för sig en besk och bitter smak, men kombinationen resulterar i en friskt syrlig smakförnimmelse. Ursprunget till drinken sägs vara att brittiska soldater i Indien fick idén att ta den mycket beskt smakande malariamedicinen kinin utspädd med sockervatten och gin i syfte att göra intaget mer njutbart. Gin och tonic serveras traditionellt i ett highballglas med isbitar och en skiva citron eller lime. Varianter förekommer, exempelvis Turbo Goch T (eller Cold Brew Goch T) som adderar kallbryggt kaffe till originalreceptet, med citronskal som garnering. (källa)
  2. Chorda tympani passerar genom trumhålan, och hos patienter med skadad trumhinna har man genom mekanisk retning av nerven kunnat framkalla smakförnimmelser. (källa)
  3. Munkänsla, även känt under dess engelska namn mouthfeel, är en produkts fysiska och kemiska interaktion i munnen ur ett reologiskt perspektiv. Konceptet används i många områden relaterade till att testa och utveckla livsmedel, såsom vinprovning och reologi. Känslan beskrivs och utvärderas från första smakförnimmelsen i gommen, till den första tuggan, vidare bland efterföljande tuggor, till sväljningen och dess eftersmak. I exempelvis vinprovning används munkänslan vanligtvis med en benämning (söt, skarp, kryddig osv.) på vinets allmänna känsla i munnen. Några människor använder istället termen "struktur". Munkänsla är ofta relaterat till produktens vattenaktivitet, där hårda eller knapriga produkter har lägre vattenaktivitet än mjuka produkter. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.