Småhus Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder småhus, varianter, uttal och böjningar av småhus

Småhus synonym, annat ord för småhus, vad betyder småhus, förklaring, uttal och böjningar av småhus.

Vad betyder och hur uttalas småhus

Småhus uttalas små|hus och är ett substantiv.

Ordformer av småhus

Singular

småhus
obestämd grundform
småhus
obestämd genitiv
småhuset
bestämd grundform
småhusets
bestämd genitiv

Plural

småhus
obestämd grundform
småhus
obestämd genitiv
småhusen
bestämd grundform
småhusens
bestämd genitiv

Småhus är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet småhus

  1. Platta på mark har traditionellt gjutits på ett kapillärbrytande skikt av till exempel tvättad makadam. Idag gjuts plattan uteslutande på underliggande isolering av cellplast eller hård mineralull. De tidigare plattorna på mark har i småhus drabbats av problem med mögel och röta i syllar och golvkonstruktioner. Orsaken till detta var att man lade isoleringen ovanpå betongplattan. Fukt kondenserade upp mot betongens översida. I och med det omfattande fuktsäkerhetsarbetet de senaste 30 åren och dess insikt i fuktdynamik lägger man isoleringen under betongen, oftast någon form av cellplast i flera förskjutna skikt för att erhålla en ångspärr. Det byggs fler plattor på mark för varje årtionde som går, förmodligen till följd av att det uppstår fuktproblem i uteluftsventilerade krypgrunder och uppmärksamheten angående fuktproblem i andra typer av grundläggningar . Det kan med fördel installeras golvvärme i väl isolerad betongplatta. För att grunden ska fungera väl under lång tid kan det vara lämpligt med en fuktsäkerhetsprojektering vid utförandet av en platta på mark. (källa)
  2. Hyresgäst kallas den som hyr sin bostad. Det kan vara en lägenhet i ett så kallat hyreshus. Då endast en del av ett småhus eller en lägenhet hyrs ut och hyresvärden bor i en annan del av huset eller lägenheten kallas hyresgästen underhyresgäst och rättigheter och skyldigheter är något annorlunda. Hyresgäst i andra hand är den som hyr sin bostad av en hyresgäst. (källa)
  3. Höja är ett område i stadsdelen Husie, Malmö, med både småhus och flerfamiljshus. (källa)
  4. Ett parhus är en variant av radhus, ibland kallat dubbelhus, som är ett småhus avsett för två hushåll. Planlösningen är oftast symmetrisk, och det brukar inte finnas några invändiga dörrar mellan bostäderna. Att bygga två nästan identiska hus samtidigt är ett sätt att bygga nytt på ett billigt sätt. Därför finns många parhus i de bostadsområden och förorter som byggdes i England (1930-talet), Irland, Kanada (1950-talet) och Nederländerna (framför allt sedan 1980-talet framåt). I Sverige är parhus relativt ovanliga. Parhus skall inte förväxlas med begreppet parstuga, som är en typ av planlösning. (källa)
  5. Det moderna Kista växte fram i mitten av 1970-talet, 1975 började man uppföra bostadshusen där Stockholms stads småstugebyrå lät bygga 771 småhus. Ahlsengruppen ritade husen i kvarteren Odense och Århus, Ribe och Rödby ritades av Carl Nyrén Arkitektkontor, medan övriga ritades av Småstugebyrån. Kista centrum invigdes 1977 vilket hade ritats av Torgny Gynnerstedt. 1980 stod bostadsområdet i västra Kista färdigt vilket ritats av Höjer och Ljungqvist för HSB. Arbetsplatsområdena i östra Kista började uppföras i mitten av 1970-talet, men den stora utbyggnaden skedde under 1980-talet. Samtliga gator i Kista bär gatunamn efter platser i Danmark och på Färöarna, Island och Grönland. (källa)
  6. Permanenta byggnader avsedda för bostadsändamål (flerbostadshus, villa, småhus, palats, slott, stuga). (källa)
  7. Fram till slutet av 1950-talet var avsättningen god, då råvarupriserna steg samt löner och andra omkostnader. Inför 1960 talet engagerade sig kommuner och större byggföretag i gruppbyggande av småhus. Det kom andra bättre material i stället för olika spån i väggar och trossbotten. Glasull och stenull började användas. Som invändig beklädnad började man använda olika träskivor eller gipsskivor. Trähusen började tillverkas i moduler med förinstallerade eldragningar samt vatten och avlopp för att minska byggtider. (källa)
  8. Självbyggeri innebär att en privatperson som köper ett småhus från en byggherre själv färdigställer sitt hus invändigt. Köparen minskar därmed kontantinsatsen till sitt hus. Husköparen ägnar sin lediga tid under ett antal månader till att inreda huset såsom snickra, kakla, sätta lister m.m. Detta under ledning och överinseende av instruktör. Allt byggmaterial ingår och materialet levereras allt som oftast till huset. (källa)
  9. Ett småhus är en mindre byggnad som är avsett som bostad för ett enskilt hushåll eller som fritidshus. Småhus förekommer oftast i utkanten av städerna, i villaförorter, i mindre samhällen eller på landsbygden. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.