Smörgåspålägg Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder smörgåspålägg, varianter, uttal och böjningar av smörgåspålägg

Smörgåspålägg synonym, annat ord för smörgåspålägg, vad betyder smörgåspålägg, förklaring, uttal och böjningar av smörgåspålägg.

Vad betyder och hur uttalas smörgåspålägg

Smörgåspålägg uttalas smör|gås|på|lägg och är ett substantiv.

Ordformer av smörgåspålägg

Singular

smörgåspålägg
obestämd grundform
smörgåspåläggs
obestämd genitiv
smörgåspålägget
bestämd grundform
smörgåspåläggets
bestämd genitiv

Plural

smörgåspålägg
obestämd grundform
smörgåspåläggs
obestämd genitiv
smörgåspåläggen
bestämd grundform
smörgåspåläggens
bestämd genitiv

Smörgåspålägg är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet smörgåspålägg

  1. Norsk getost, brunost, är mesost med getmjölk. Osten är helt utan hål och konsistensen är ganska hård, men ostskivorna smälter i munnen. Brunosten säljs oftast som fyrkantiga block. Den smakar inte get så utpräglat som den franska varianten, och äts nästan uteslutande som smörgåspålägg. Smaken är, för att vara ost, mycket söt. (källa)
  2. Grishuvud är svinets huvud som styckningsdetalj. Ett helstekt grishuvud kan användas som dekoration på julbord (se julhös), ibland med ett äpple i grisens mun. Köttet i ett grishuvud används även tillsammans med kalvkött vid tillagning av pressylta och äts som smörgåspålägg med till exempel rödbetor. (källa)
  3. Grynkorven kokas och äts tillsammans med potatismos och lingonsylt eller med kokt potatis och pepparrots- eller senapssås. Lokalt används kall kokt grynkorv som smörgåspålägg. (källa)
  4. Hamburgerkött säljs ofta färdigskivat som smörgåspålägg och det finns inga bestämmelser om att det måste innehålla hästkött. Vilken typ av kött som använts ska framgå av innehållsdeklarationen. (källa)
  5. I svensk handel förekommer hästkött vanligen som rökt och skivat smörgåspålägg (hamburgerkött) eller som ingrediens i vissa korvar som exempelvis medvurst och prickig korv. Större delen av det hästkött som säljs i den svenska dagligvaruhandeln importeras från Sydamerika. Av etiska skäl väljer många svenska hästägare att avliva hästarna på gården istället för att skicka dem till slakt. Kött från inhemska hästar blir ofta djurfoder för katter och hundar, medan avfallet brukar skickas till en uppsamlingsplats. (källa)
  6. Kalvsylta är en kallskuren maträtt, sylta som tillagas till största delen av kött, vanligen kalv och griskött och köttbuljong. Ursprungligen användes bara kalvkött. Kalvsylta är ett populärt tillbehör på julbordet och påskbuffén, men används även i andra sammanhang som till exempel smörgåspålägg. Kalvsylta kan man äta tillsammans med rödbetssallad. I Skåne kallas den även för bigatt, ett ord som har lånats in från den nordtyska dialekten, lågtyskan, där bigot(e) betyder "sås". (källa)
  7. Kaviar tillverkad av rom från torskfiskar och sej med huvudsyfte att fungera som smörgåspålägg. Till skillnad från den ryska kaviaren är smörgåskaviaren betydligt mer bearbetad. Förutom rom (oftast rökt), så innehåller den även tomatpuré, potatis, socker, med mera. Ett i Sverige välkänt märke är Kalles kaviar, som tillverkats av Abba Seafood sedan 1954. Svennes kaviar är en mildare, billigare variant med mindre rom och mer socker, som kommer från samma företag. (källa)
  8. Korv avser vanligen en livsmedelsprodukt som innehåller kött och som tillverkas i avlång form. Korvar finns i olika storlekar, med olika köttråvaror eller vegetariska råvaror och andra ingredienser. Beroende på typ av korv äts de varma eller kalla, som huvudrätt, tilltugg eller smörgåspålägg, och kan vara såväl ett billigt baslivsmedel eller en lyxprodukt. (källa)
  9. Coleslaw är vanligtvis ett tillbehör och serveras till mat som grillrätter, fish and chips och annan friterad mat. I södra USA äts det som ett smörgåspålägg. Det läggs även ovanpå varmkorvar och grillade smörgåsar. (källa)
  10. Leverkorv är ett smörgåspålägg som främst består av svinlever och fett. Andra ingredienser som leverkorv kan innehålla är bacon och andra köttsorter samt kryddor som till exempel mejram och timjan. Korven är mjuk och bredbar och finns att köpa i de flesta livsmedelsbutikerna. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.