Snabbköpsbutik Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder snabbköpsbutik, varianter, uttal och böjningar av snabbköpsbutik

Snabbköpsbutik synonym, annat ord för snabbköpsbutik, vad betyder snabbköpsbutik, förklaring, uttal och böjningar av snabbköpsbutik.

Vad betyder och hur uttalas snabbköpsbutik

Snabbköpsbutik uttalas snabb|köps|but|ik och är ett substantiv.

Ordformer av snabbköpsbutik

Singular

snabbköpsbutik
obestämd grundform
snabbköpsbutiks
obestämd genitiv
snabbköpsbutiken
bestämd grundform
snabbköpsbutikens
bestämd genitiv

Plural

snabbköpsbutiker
obestämd grundform
snabbköpsbutikers
obestämd genitiv
snabbköpsbutikerna
bestämd grundform
snabbköpsbutikernas
bestämd genitiv

Snabbköpsbutik är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Snabbköpsbutik på Engelska

  • supermarket

Hur används ordet snabbköpsbutik

  1. Metrobutikerna hade sitt ursprung i den 1894 grundade kolonialvarufirman AB Carl Söderberg som sålde spannmål i Stockholm och importerade kaffe till Europa från Sydamerika. 1935 köpte bolaget Stockholms bageri AB, som förutom bageriverksamhet även drev mjölkbutiker. 1949 öppnade man Stockholms första snabbköpsbutik i Västertorp. 1954 tecknades ett avtal med NK-koncernens livsmedelssektor, samma år ändrades bolagsnamnet till Metro-Stockholmsbagarn AB och 1955 till Metro-butikerna AB. Carl Söderberg lämnade 1939 över ledningen av bolaget till svärsonen Henrik Nordmark som 1971 sålde bolaget till sin son Carl Henrik Nordmark. 1980 köpte man upp Martin Olssons butiker. (källa)
  2. Här fanns totalt 340 lägenheter, fyra innegårdar, två matsalar, en gymnastiksal, ungdomslokal, en snabbköpsbutik, ett garage för 80 bilar och ett kapell. Lägenhetstyperna varierar från enkelrum i markplan om ca 25 m² samt liten trädgård till entresolerade fem- och sexrumsvåningar tio trappor upp i höghus med takalten och utsikt över Mälaren och in över Stockholm. Stora matsalen, som ligger centralt i en av innergårdarna var hjärtat i anläggningen. 1976 stängdes matsalsverksamheten och de boende övertog själva matlagningen efter protester och polisingripanden. (källa)
  3. Anläggningen består av två torg som ligger öster respektive väster om tunnelbanestationen. Den västra delen utgörs av två affärslängor i två våningar med en gågata däremellan. Över butikerna anordnades ett klimatskyddande skärmtak som samtidigt fungerade som fäste för neonreklam. Bottenvåningens fasader kläddes ursprungligen med mosaik som byttes vid en fasadrenovering på 1990-talet mot klinkerplattor i orangegul kulör. I övre våningsplanet låg bland annat en sömnadsskola (norra längan) respektive tandläkare- och läkarmottagning samt två lägenheter (södra längan). Butikslängorna var ritade av arkitekt Curt Strehlenert. Av bygglovsritningarna framgår att arkitekten hade kännedom om vilka affärer som skulle flytta in och specialanpassade sina ritningar till respektive hyresgästs verksamhet. Redan då planerades för en "snabbköpsbutik" i norra längan, närmast tunnelbanan (idag ICA). (källa)
  4. Till skillnad från övriga delar av Rosengård finns ett visst kommersiellt serviceutbud inom Törnrosen. Efter färdigbyggandet av husen byggdes en snabbköpsbutik, en textilaffär, en herr- och en damfrisör, Rosengårds folkets hus och en stor livsmedelsbutik. Mittemot finns vårdcentralen inrymd i ett ombyggt loftgångshus. I områdets södra utkant ligger Värner Rydénskolan (1-9). Här finns tre förskolor: Törnrosens, Sparvens och föräldrakooperativet Nyponrosen. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.