Snabbstart Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder snabbstart, varianter, uttal och böjningar av snabbstart

Snabbstart synonym, annat ord för snabbstart, vad betyder snabbstart, förklaring, uttal och böjningar av snabbstart.

Vad betyder och hur uttalas snabbstart

Snabbstart uttalas snabb|start och är ett substantiv.

Ordformer av snabbstart

Singular

snabbstart
obestämd grundform
snabbstarts
obestämd genitiv
snabbstarten
bestämd grundform
snabbstartens
bestämd genitiv

Plural

snabbstarter
obestämd grundform
snabbstarters
obestämd genitiv
snabbstarterna
bestämd grundform
snabbstarternas
bestämd genitiv

Snabbstart är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet snabbstart

  1. Berlinmurens fall (tyska: Mauerfall) syftar på när den 28 år gamla Berlinmuren mellan Öst- och Västberlin plötsligt öppnades den 9 november 1989 och började rivas. Det följde på en tids snabbt eskalerande protester och ökad flykt från Östtyskland, och har kommit att symbolisera en viktig del av järnridåns fall och det kalla krigets slut. Det blev en snabbstart av processen som ledde till Östtysklands upplösning och Tysklands återförening den 3 oktober 1990. (källa)
  2. Snabbstart (0,2 sekunder). (källa)
  3. Tanken var att konstruera en modern hytt med god sikt och bättre värmeisolering än tidigare vagnar haft, automatisk onbromsning vid restriktiv hyttsignal, snabbstart samt anpassning för enmansdrift. Efter en del år började ett antal förare få besvär med rygg och axlar vid körning av dessa vagnar och problemen lokaliserades till körspakarna som måste hållas "med tryck" i fartläge. Efter prov med flera varianter av körspakar beslöts att installera ett enspaksbord med en "päronknopp" som är fjäderbelastad i vertikalled men ej horisontalled mellan noll och fartläge. Samtidigt infördes en fotpedal som ett alternativt säkerhetsgrepp. Vidare infördes nya uppladdnings- och nödbromsenheter i stället för de föråldrade förarbromsventilerna, fasta nya förarstolar samt nya strömställerpaneler. I början av 1990-talet inleddes hyttombyggnaderna av C6-vagnarna. Denna typ av ombyggnad genomfördes under året på C6 och C8. En förenklad variant genomfördes på Saltsjöbanans C10 och C11 samt planeras på C12, C13 och C14. (källa)
  4. Förarhytten till Tunnelvagnar av typ C6, C7, C8, C9, C10, C11, C12, C13, C14, C14z, C15 och C16 (C6-C16) utvecklades i slutet av 1960-talet inför leveransen av C6. Tanken var att konstruera en modern hytt med god sikt och bättre värmeisolering än tidigare vagnar haft, automatisk inbromsning vid restriktiv hyttsignal, snabbstart samt anpassning för enmansdrift. Efter en del år började ett flertal förare få besvär med rygg och axlar vid körning av dessa vagnar och problemen lokaliserades till körspakarna som måste hållas "med tryck" i fartläge. Efter prov med flera varianter av körspakar beslöts att installera ett enspaksbord med en "päronknopp" som är fjäderbelastad i vertikalled men ej horisontalled mellan noll och fartläge. Samtidigt infördes en fotpedal som ett alternativt säkerhetsgrepp. Vidare infördes nya uppladdnings- och nödbromsenheter i stället för de föråldrade förarbromsventilerna, fasta nya förarstolar samt nya strömställarpaneler. Denna typ av ombyggnad genomfördes under året på C6 och C8. En förenklad variant genomfördes på Saltsjöbanans C10 och C11 samt planeras på C12, C13 och C14. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.