Snickarmästare Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder snickarmästare, varianter, uttal och böjningar av snickarmästare

Snickarmästare synonym, annat ord för snickarmästare, vad betyder snickarmästare, förklaring, uttal och böjningar av snickarmästare.

Vad betyder och hur uttalas snickarmästare

Snickarmästare uttalas snick|ar|mäst|are och är ett substantiv.

Ordformer av snickarmästare

Singular

snickarmästare
obestämd grundform
snickarmästares
obestämd genitiv
snickarmästaren
bestämd grundform
snickarmästarens
bestämd genitiv

Plural

snickarmästare
obestämd grundform
snickarmästares
obestämd genitiv
snickarmästarna
bestämd grundform
snickarmästarnas
bestämd genitiv

Snickarmästare är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet snickarmästare

  1. Från 1400-talets mitt finns uppgifter om att bröderna Lendinara betsade trä med avkok på gröna kryddörter. Omkring 1500 uppfann Fra Giovanni da Verona flera olika tekniker att betsa trä . Betsning utfördes i regel av snickarmästarna. Varje mästare hade sina recept. De anförtroddes under tystnadsplikt till platsens apotek, som var yrkesmännens leverantörer av kemikalier. Tekniken kunde användas i dekorativt syfte eller till att färga inhemska träslag och få dem att likna exklusiva träslag som valnöt, mahogny eller ebenholts. (källa)
  2. Han var gift första gången med hovsnickaren Lucas Meilandts dotter och efter hennes död med en okänd kvinna som avled 1733. Wilhelm fick löfte att efterträda sin svärfar när denne blev orkeslös eller avled och när Meilandt slutligen avled 1689 arbetade han en följd av år på slottet som hovsnickare där han förutom rena snickeriarbeten utförde en del ornamentala utsmyckningar. Tillsammans med snickarmästaren Mattias Harnack och bildhuggaren Burchardt Precht utförde han på slutet av 1600-talet ramar till Ehrenstrahls kolossalmålningar Korsfästelsen och Yttersta domen för Stockholms storkyrka. (källa)
  3. Carl Fagerberg var son till byggmästaren och snickarmästaren i Sundbyberg Johannes Fagerberg och hans hustru Sofia Sandberg. Carl Fagerberg var också själv bosatt i Sundbyberg i många år. Efter sina studieresor till Frankrike, Tyskland, Italien och Tunisien återvände han till Stockholm 1909. (källa)
  4. Helena Bohman var dotter till snickarmästaren Anders Bohman och dennes maka Maria Holmdahl. Hemmet beskrivs som relativt välbeställt. (källa)
  5. Dagny Carlsson var gift två gånger och hade inga barn. Under perioden 1942–1951 var hon gift med handlanden Ragnar Norling (1909–1958) som hon träffat i Örebro, äktenskapet var mycket olyckligt enligt hennes utsaga. Hennes make vägrade att genomgå skilsmässa, vilket ledde till att hon rymde. Från 1951 var Carlsson gift med snickarmästaren och fabrikören Harry Carlsson (1913–2004). (källa)
  6. Brännmärkning innebär att med ett glödgat järn bränna in ett märke på ett föremål eller levande djur eller människa. Historiskt har snickarmästare ofta använt brännmärken för att märka sina alster med tillverkarsignatur, men det har även varit vanligt med brännmärken för att markera ägarskap av olika typer av bohag. (källa)
  7. Johan Fjällbäck (1855–1933), en svensk snickarmästare och politiker. (källa)
  8. En folkskola för pojkar i Klara församling inrättades redan i augusti 1847. Skolverksamheten bedrevs i hyrda lokaler ägda av snickarmästare Dumrath och belägna i hörnet Mäster Samuelsgatan och den numera försvunna Lilla Munklägersgatan (nu Centralstationens banområde). En folkskola för flickor startades samtidigt i fri- och fattigskolans hus i kvarteret Duvan vid dåvarande Stora Vattugatan 16. (källa)
  9. Predikstolen, med vit färgton och förgyllda reliefer, är tillverkad 1789 av snickarmästare Widgren efter ritningar av "Kongl. Målare och Bildhuggare Academien". Tillhörande timglas har en ståndare som kröns av målad plåtkartusch med inskriptionen "Carl Hökerstedt och Maria Thegner 1720". (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.