Sportreferat Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder sportreferat, varianter, uttal och böjningar av sportreferat

Sportreferat synonym, annat ord för sportreferat, vad betyder sportreferat, förklaring, uttal och böjningar av sportreferat.

Vad betyder och hur uttalas sportreferat

Sportreferat uttalas sport|re|fer|at och är ett substantiv.

Ordformer av sportreferat

Singular

sportreferat
obestämd grundform
sportreferats
obestämd genitiv
sportreferatet
bestämd grundform
sportreferatets
bestämd genitiv

Plural

sportreferat
obestämd grundform
sportreferats
obestämd genitiv
sportreferaten
bestämd grundform
sportreferatens
bestämd genitiv

Sportreferat är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet sportreferat

  1. En autistisk pojke som heter Boothe är nästintill okontaktbar och han lever verkligen sitt eget liv. Han kan uttrycka sig genom att klä av sig naken och springa omkring i salen. Det enda han egentligen säger är gamla väderleksrapporter och sportreferat. Boothes största intresse är egentligen att sitta framför terrariet och titta på ormen som ligger där och vilar. (källa)
  2. Eriksson inleddes journalistkarriären som 15-åring i Kramfors med att skriva sportreferat för Västernorrlands Allehanda. Han kom senare till Nya Norrland. Han har även arbetat i Sollefteå. Sedermera blev han redaktionschef på Nya Norrland. (källa)
  3. Nyheter i Norr hade som mest fyra anställda reportrar och fotografer – två på redaktionen i Arvidsjaur och två på redaktionen i Arjeplog. Nyhetsbyrån Nyheter i Norr försåg Norra Västerbotten och Piteå-Tidningen med redaktionellt material, alltså notiser, nyhetsartiklar, sportreferat, reportage, fotografier, från Arjeplog och Arvidsjaur. Nyhetsbyrån utförde uppdrag även för andra kunder. (källa)
  4. Han var son till grosshandlaren Axel Ölander och Anna Matilda Eriksson och från 1938 gift med Margit Elisabeth Öberg. Efter utbildning till tecknare i Stockholm arbetade Ölander från början av 1920-talet med sportreferat i pressen som han illustrerade med egna sportteckningar och karikatyrer. Han var anställd vid Idrottsbladet 1924–1927, Stockholms Dagblad 1927–1931, motor och seglartidskriften Rodret 1933–1939, Aftonbladet 1942–1948 och Expressen 1948–1951. Han genomförde ett flertal kombinerade studie- och reportageresor till bland annat Tyskland, Danmark, Finland och Norge. I början av 1940-talet utförde han under några år serieteckningar med figuren Kalle Drull samtidigt studerade han måleri för Willy Tupy i Stockholm. Tillsammans med P.-G. Larsson ställde han ut målningar i en naivistisk stil med olika idrottshändelser på ett galleri i Stockholm 1954. Hans konst består av idrottsbilder och landskapsskildringar från Stockholm och skärgården utförda i olja. Ölander är begravd på Skogskyrkogården i Stockholm. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.