Språkresa Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder språkresa, varianter, uttal och böjningar av språkresa

Språkresa synonym, annat ord för språkresa, vad betyder språkresa, förklaring, uttal och böjningar av språkresa.

Vad betyder och hur uttalas språkresa

Språkresa uttalas språk|resa och är ett substantiv.

Ordformer av språkresa

Singular

språkresa
obestämd grundform
språkresas
obestämd genitiv
språkresan
bestämd grundform
språkresans
bestämd genitiv

Plural

språkresor
obestämd grundform
språkresors
obestämd genitiv
språkresorna
bestämd grundform
språkresornas
bestämd genitiv

Språkresa är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet språkresa

  1. En språkresa är en term som kan användas för alla former språkkurser utanför hemlandet. Det finns språkresor från en vecka upp till ett läsår. Vid längre resor finns även möjlighet att lära känna kulturen i landet.
  2. Språkresor är normalt sett förlagda till lokalt organiserade skolor med inhemsk personal. Deltagarna läser i små klasser, ofta med åtta till femton personer, med deltagare från hela världen där all undervisning sker på det aktuella språket. Skolorna organiserar ofta aktiviteter som syftar till att ge deltagarna möjlighet att träna språket och att lära känna deltagare från andra länder. Aktiviteterna kan innehålla allt som har med den lokala kulturen att göra som till exempel besök på museer, utflykter till närligande orter, idrott, filmvisning, matlagningskurser, vinprovning, dans med mera.
  3. Många språkresor inkluderar inslag av såväl språkutbildning, kulturell bildning som ren semester. Det är inte ovanligt med språkresor som har karaktären av semester med språkinslag.
  4. Vanligast är allmänt hållna språkresor för ungdomar och vuxna, från 16-18 år och uppåt. Deltagarnas ålder kan variera kraftigt, men snittåldern är oftast runt 20-25 år. På många skolor är ofta antalet elever i åldern 30-50 år runt 20 procent och över 50 år omkring 5 procent. Det finns dock många skolor som är mer inriktade på yngre eller äldre studenter.
  5. Främmande språk är i dag en naturlig del av vardagen och arbetslivet i många länder. Med stor sannolikhet kommer detta att driva även begreppet språkresor framåt den närmaste tiden. Ett alternativ till språkresa är språkutbildning i konventionell skol- eller universitetsmiljö kombinerat med arbete eller semester i ett område där språket talas.
  6. Förutom dessa allmänna kurser finns nuförtiden ett antal specialinriktade kurser för olika åldrar och yrkeskategorier: ungdomskurser, 50+ kurser, affärsspråk, språkresor för lärare med mer.
  7. Språkresor för ungdomar finns för åldern fem till arton år. Det finns två olika sätt att organisera ungdomskurser. Dels det mer traditionella sättet med en grupp svenskar som reser med en reseledare och läser språket tillsammans i en grupp med bara svenskar. Det mer moderna sättet är svenska ungdomar som reser på egen hand till lokalt organiserade skolor med studenter från hela världen. Där bedrivs undervisning på förmiddagarna och eftermiddagarna ägnas åt aktiviteter som syftar till deltagande ungdomar från olika länder ska lära känna varandra och se glädjen av att behärska ett främmande språk.
  8. Språkresor för personer över 50 år blir allt mer populära. Dock ska begreppet "50+" inte ses som att alla över 50 år måste välja denna typ av språkresor. Om man är en yrkesaktiv person som har behov av att förbättra sina språkkunskaper för sitt arbete är 50+ kurser alldeles för semesterinriktade. Språkresor för 50+ är organiserade som ungdomskurser med undervisning på förmiddagar och obligatoriska aktiviteter på eftermiddagar och helger. Aktiviteterna är anpassade till äldre människor intressen och syftar till att få deltagarne att lära känna varandra och att sina använda språkkunskaper.
  9. Språkresor för lärare är också ganska vanligt förekommande. Oftast är deltagarna språklärare från olika länder som har jobbat ett antal år med språkundervisning och vill fräscha upp sina språkkunskaper samt hitta ny inspiration och motivation för sin undervisning i hemlandet. Språkundervisning varvas med undervisninsgmetod och annat. Det finna goda möjligheter för lärare att finansiera språkresor utan att behöva betala särskilt mycket själv. De vanligaste källorna är, EU Programkontoret, Sällskapet för folkundervisningens befrämjande, stipendier och naturligtvis den egna arbetsgivaren.
  10. För dem som har behov av att snabbt förbättra sina språkkunskaper för sitt arbete finns olika former av intensiva språkresor på en vecka eller mer med fokus på att använda språket i arbetet. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.