Störtloppsåkare Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder störtloppsåkare, varianter, uttal och böjningar av störtloppsåkare

Störtloppsåkare synonym, annat ord för störtloppsåkare, vad betyder störtloppsåkare, förklaring, uttal och böjningar av störtloppsåkare.

Vad betyder och hur uttalas störtloppsåkare

Störtloppsåkare uttalas stört|lopps|åk|are och är ett substantiv.

Ordformer av störtloppsåkare

Singular

störtloppsåkare
obestämd grundform
störtloppsåkares
obestämd genitiv
störtloppsåkaren
bestämd grundform
störtloppsåkarens
bestämd genitiv

Plural

störtloppsåkare
obestämd grundform
störtloppsåkares
obestämd genitiv
störtloppsåkarna
bestämd grundform
störtloppsåkarnas
bestämd genitiv

Störtloppsåkare är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet störtloppsåkare

  1. Innsbruck 1964: Den australiske störtloppsåkaren Ross Milne dog efter att ha kraschat in i ett träd under träning i OS-backarna kort före spelen. (källa)
  2. Hans Olsson, född 27 augusti 1984 i Mora, är en före detta alpin skidåkare tävlande för IFK Mora Alpina och Sverige. Hans Olsson är sveriges genom tiderna bästa manliga störtloppsåkare och den första och hitintills den enda svenska herråkaren som stått på pallen (3e plats) i en störtloppstävling i världscupen. (källa)
  3. Att Phil Mahre kunde göra sig gällande med 3 raka segrar i den totala världscupen, berodde på att han förutom att vara en slalom- och storslalomåkare i världsklass, kombinerade det med att vara en mycket habil störtloppsåkare. Det gav honom många segrar i grenen alpin kombination, till skillnad från Ingemar Stenmark som inte åkte störtlopp och på så sätt ej kunde inhämta samma totalpoäng i världscupen. (källa)
  4. Vid slutet av 1920-talet experimenterades det med att fastställa hastigheten på skidåkare i Sankt Moritz, Schweiz. Nyfikenheten var stor för störtloppsåkare som ständigt levde med frågan "Hur fort kan man åka?" Tidtagning med stoppur gav ingen vidare noggrannhet, men det tog inte lång tid förrän elektroniska mätmetoder började användas. 1930 mättes en hastighet av 105 km/h. Det var Gustav Lantschner som tog sig nerför kilomètre lancé-pisten (kallat KL) i Corviglia i bergen runt St. Moritz. Denna hastighet mättes dock över 150 meter, en sträcka som året efter ändrades till 100 meter. Skidåkaren Leo Gasperl uppmättes då åka i 136,6 km/h vilket i dag är känt som det första officiella rekordet i ett FIS-sanktionerat lopp. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.