Stadsbyggnadskonst Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder stadsbyggnadskonst, varianter, uttal och böjningar av stadsbyggnadskonst

Stadsbyggnadskonst synonym, annat ord för stadsbyggnadskonst, vad betyder stadsbyggnadskonst, förklaring, uttal och böjningar av stadsbyggnadskonst.

Vad betyder och hur uttalas stadsbyggnadskonst

Stadsbyggnadskonst uttalas stads|bygg|nads|konst och är ett substantiv.

Ordformer av stadsbyggnadskonst

Singular

stadsbyggnadskonst
obestämd grundform
stadsbyggnadskonsts
obestämd genitiv
stadsbyggnadskonsten
bestämd grundform
stadsbyggnadskonstens
bestämd genitiv

Stadsbyggnadskonst är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet stadsbyggnadskonst

  1. Josephson är bland annat känd för sitt intresse för konstverks tillkomsthistoria, vilket ledde till hans grundande av det så kallade "Arkiv för dekorativ konst" i Lund, numera känt som Skissernas museum, vilket fokuserar på förarbeten, skisser och utkast till offentliga konstverk. Hans konstforskning och författarskap gällde huvudsakligen barockens arkitektur och stadsbyggnadskonst. (källa)
  2. Funktionalism (av latin: fungor, "utföra", "fullborda"), vardagligt även funkis, är en radikal stil inom arkitektur, stadsbyggnadskonst och formgivning som formades i Europa främst under 1920- och 30-talet. Benämningen används ibland för hela den moderna epoken fram till postmodernismens genombrott under 1970-talet. Stockholmsutställningen 1930 betraktas allmänt för genombrottet av den funktionalistiska stilen i Sverige. (källa)
  3. Funktionalism (arkitektur) – en radikal stil inom arkitektur, stadsbyggnadskonst och formgivning som formades i Europa främst under 1920- och 30-talet. (källa)
  4. Hallström bedrev konstnärlig verksamhet från 1950, medverkade i Nationalmuseums utställning Unga tecknare 1952 och 1953, då han tilldelades Maria Leander-Engströms resestipendium, och i utställningen Ung jämtländsk konst i Östersund. Hans konst består av teckningar och glasmosaik. Hallström är representerad med sju teckningar vid Nationalmuseum i Stockholm. Han författade publikationer rörande bland annat rysk stadsbyggnadskonst och arkitektur samt handböcker och artiklar i materialkunskap, konservering och om tekniska undersökningar. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.