Stadsplaneändring Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder stadsplaneändring, varianter, uttal och böjningar av stadsplaneändring

Stadsplaneändring synonym, annat ord för stadsplaneändring, vad betyder stadsplaneändring, förklaring, uttal och böjningar av stadsplaneändring.

Vad betyder och hur uttalas stadsplaneändring

Stadsplaneändring uttalas stads|plane|ändr|ing och är ett substantiv.

Ordformer av stadsplaneändring

Singular

stadsplaneändring
obestämd grundform
stadsplaneändrings
obestämd genitiv
stadsplaneändringen
bestämd grundform
stadsplaneändringens
bestämd genitiv

Plural

stadsplaneändringar
obestämd grundform
stadsplaneändringars
obestämd genitiv
stadsplaneändringarna
bestämd grundform
stadsplaneändringarnas
bestämd genitiv

Stadsplaneändring är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Stadsplaneändring på Engelska

  • city plan revision

Hur används ordet stadsplaneändring

  1. Namnet Kungsportsavenyen var det ursprungliga från stadsplaneändringarna den 5 september 1867. Men det blev tidigt ifrågasatt, och exempelvis 1880 föreslogs att gatan istället skulle heta Gustaf Adolfsgatan och i mars 1882 beslöts att gatan skulle ändra namn till Kungsportsgatan. Men beslutet återtogs efter några månader med knapp majoritet, då ett trettiotal kända göteborgare, hyresgäster och husägare vid den nya gatan, skrev till stadsfullmäktige och begärde att få tillbaka "avenynamnet." De hade upptäckt att de skulle bli skyldiga att på nytt bekosta ändring av sina adresser. (källa)
  2. Generalplan för Malmö och 190 stadsplaner och stadsplaneändringar i Malmö bland annat Östra industrihamnen och bostadsområdena Augustenborg, Mellanheden, Lorensberg, Persborg, Östra Fäladen och Blekingsborg 1946-1956. (källa)
  3. Stadsplaneändringar för bebyggelsen runt Stockholms slott hade redan under tidigt 1700-tal framlagts av överintendenten Nicodemus Tessin d.y. Tessins stadsplaneförslag var klart 1713 och i hans plan hade slottsomgivningen fått en ny skepnad, bland annat en ny Norrbro med en skulpturallé, en väldig kungadom och en ny Riddarholmskyrka som förde tanken till Peterskyrkan i Rom. Mot Strömmen, i Kungsträdgårdens förlängning, tänkte Tessin sig en 112 meter lång "segerhall" med arkader och kolonner i dorisk ordning, med två hörntorn och utställningshallar med 50 meters takhöjd. Här skulle det radas upp erövrade kanoner, fanor och andra krigstroféer. På Helgeandsholmen planerade han en beridarebana för ryttarspel och andra förlustelser, till och med en björngård skulle byggas. Det gillade dock inte kungen Karl XII, som helst ville ha Helgeandsholmen för sig själv. (källa)
  4. Att anordna ett skyddsrum under "kvarteret Skravelberget större" med angränsande gator och kvarter fastställdes redan i en stadsplaneändring i april 1947. Då bestämdes även breddning av Styckjunkargatans södra del, där infarten till garaget/skyddsrummet kom att anordnas. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.