Storstadsliv Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder storstadsliv, varianter, uttal och böjningar av storstadsliv

Storstadsliv synonym, annat ord för storstadsliv, vad betyder storstadsliv, förklaring, uttal och böjningar av storstadsliv.

Vad betyder och hur uttalas storstadsliv

Storstadsliv uttalas stor|stads|liv och är ett substantiv.

Ordformer av storstadsliv

Singular

storstadsliv
obestämd grundform
storstadslivs
obestämd genitiv
storstadslivet
bestämd grundform
storstadslivets
bestämd genitiv

Storstadsliv är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet storstadsliv

  1. Frankrike är idag i jämförelse med flera av sina västeuropeiska grannar, ganska glest befolkat. Men befolkningen är förhållandevis ojämnt fördelad. Parisregionen Île-de-France står med sina elva miljoner invånare för en sjättedel av landets befolkning. Paris spelar en dubbel roll som både in- och utflyttningsort i den demografiska geografien. Dit de unga söker sig för att få arbete och därifrån de äldre "flyr", efter ha tröttnat på storstadslivet. Efter en debatt om Paris dominerande roll med märkvärt Jean-François Graviers bok Paris och franska öknar 1947, har en ganska effektiv decentraliseringspolitik lyckats skapa alternativa poler i andra delar av landet. Men den nordöst-sydvästliga diagonalen från Ardennerna, över Centralmassivet till Pyrenéerna lider ändock av bristande ekonomisk aktivitet och en åldrande befolkning. (källa)
  2. I sin livssyn står han däremot närmare den idealism som representerades av vännen Viktor Rydberg. Förutom det starka verklighetssinnet kännetecknades Bååths första dikter av en varm medkänsla för livets styvbarn, för samhällets "små", även motsatserna mellan samhällsklasserna, mellan den omhuldade familjeflickan och gatans fallna, föraktade slinka, mellan storstadslivets förkonstling och lantlivets enkelhet kommer till synes i denna samling, där ofta en varm känsla bryter sig fram i en kärv form ("Studentuppasserskan", "Modern", "Från gatan", "Och vore jag skald"). Bååth gav också uttryck för de stämningar, som fyllde den fosterländska folkhögskolerörelsen: "att hos allmogen väcka ideell syn och nationell känsla" ansåg han vara folkhögskolans uppgift. (källa)
  3. Peter Stormare föddes i Kumla, men växte upp i Arbrå i Bollnäs kommun i Hälsingland, där han också spelade gitarr och sjöng i rockbandet Kabel och Granater. Han utexaminerades från Teaterhögskolan i Stockholm 1981. Där var han klasskamrat med bland andra Jessica Zandén, Maria Johansson, Sissela Kyle och Tomas Norström. Det var på teaterhögskolan han bytte efternamn till Stormare, då det redan fanns en äldre student vid namn Peter Storm. I TV-programmet Stjärnorna på slottet (SVT) berättade han till stor muntration hur ovan och okunnig han var om teater och storstadsliv, när han från Hälsingland kom till Stockholm för att söka sin väg. (källa)
  4. Det är med avstamp i hotellbarsexilens utanförskap som Bob och Charlotte närmar sig varandra. Filmens titel anspelar på såväl den ordagranna betydelsen att språket är dem främmande, som att de båda är borttappade i den annorlunda kulturen och vilsna i sina respektive förhållanden. De finner att de, trots åldersskillnaden, har mycket gemensamt och börjar utforska Tokyos myllrande och pulserande storstadsliv och försöker förstå och acklimatisera sig till de förbryllande japanska sederna. Efterhand börjar en känslomässig laddning att uppstå dem emellan när de upptäcker Tokyo och varandra. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.