Stridsutrustning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder stridsutrustning, varianter, uttal och böjningar av stridsutrustning

Stridsutrustning synonym, annat ord för stridsutrustning, vad betyder stridsutrustning, förklaring, uttal och böjningar av stridsutrustning.

Vad betyder och hur uttalas stridsutrustning

Stridsutrustning uttalas strids|ut|rust|ning och är ett substantiv.

Ordformer av stridsutrustning

Singular

stridsutrustning
obestämd grundform
stridsutrustnings
obestämd genitiv
stridsutrustningen
bestämd grundform
stridsutrustningens
bestämd genitiv

Plural

stridsutrustningar
obestämd grundform
stridsutrustningars
obestämd genitiv
stridsutrustningarna
bestämd grundform
stridsutrustningarnas
bestämd genitiv

Stridsutrustning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet stridsutrustning

  1. Med tiden blev det vanligare med trubbiga alternativ till de skarpa stridsvapnen. Stridsutrustningen utvecklades och förfinades under århundradenas gång men även rustningar för tornerspelen förändrades. På 1300-talet hade det utvecklats en speciell typ av hjälm för tvekamp med lans, den så kallade grodmunshjälmen som än idag används i heraldiska vapen. Sköldarna förändrades också, och man började använda en typ med ett urtag så att lansen kunde stödjas under ritt. (källa)
  2. En fallskärmsjägare skall kunna bära med sig all materiel för ett visst uppdrag och den enskilda jägarens packning kan väga upp till 70 kg exklusive vapen- och stridsutrustning. Ofta måste fallskärmsjägare kunna ligga i fält under längre perioder utan underhåll. Detta, kombinerat med den lätta beväpningen, gör fallskärmsjägarförband sårbara för koncentrerade massiva attacker. Hård specialiserad träning krävs därför för att förbättra fallskärmjägarens överlevnadschanser i fält. (källa)
  3. Besättningen bestod av en vagnchef, skytt och förare. Föraren satt längst fram till höger och skytten bakom honom. Vagnchefen satt till vänster snett bakom motorn. Pbv 301 transporterade sju soldater med full stridsutrustning, tre på vänster sida och fyra på höger sida. Upp- och ursittning skedde genom två dörrar på vagnens baksida. Soldaterna kunde även strida från vagnen genom en öppning i taket, vilken stängdes med två takluckor. I stridsutrymmets främre vänstra del fanns dessutom en observationshuv så att vagnchefen kunde orientera sig om läget utanför vagnen under körning. (källa)
  4. Vagnen kan transportera nio soldater, inklusive en vagnchef, med full stridsutrustning. De stiger i och ur genom två dörrar på vagnens baksida. Pansarskyttegruppen består normalt av sju man och är organiserad med en gruppchef, hans ställföreträdare och två omgångar, den ena med kulspruta, den andra med granatgevär. De kan även skjuta och strida från två luckor i taket. Dessa benämns stridsluckor och öppnas och stängs med hydraulik. Strid från stridsluckorna benämns vagnstrid och avsutten strid närstrid. Vanligen står skyttegruppen upp i stridsluckorna för att understödja besättningen med observation. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.