Vad betyder och hur uttalas studiearbete
Studiearbete uttalas studie|arbete.
Ordformer och varianter av studiearbete
Singular
- studiearbete
- obestämd grundform
- studiearbetes
- obestämd genitiv
- studiearbetet
- bestämd grundform
- studiearbetets
- bestämd genitiv
Plural
- studiearbeten
- obestämd grundform
- studiearbetens
- obestämd genitiv
- studiearbetena
- bestämd grundform
- studiearbetenas
- bestämd genitiv
Studiearbete är ett substantiv
Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.
Hur används ordet studiearbete
Kort därefter, på 1830- och 1840-talet, startades av Föreningen till spridande av nyttig folkläsning i Karlstads stift efter brittiska förebilder en livlig sockenbiblioteksrörelse i Värmland. Verksamheten, vars drivande krafter var prästerna, omfattade de flesta socknarna i landskapet. Föreningen utgav bland annat 1836 en mönsterförteckning över böcker. I enlighet med tidens rationalistiska tänkande lades stor vikt vid moraliska uppbyggelseskrifter och arbeten i lanthushållning, medan skönlitteratur inte uppmuntrades. Redan under denna tid märktes ansatser till ordnat gemensamt studiearbete med högläsning och diskussioner i anslutning till biblioteken. I 1842 års folkskolestadga föreskrevs skyldighet för prästerskapet att uppmuntra till inrättande av sockenbibliotek för underhållande av de i skolan förvärvade kunskaper och synnerligen för befrämjandet av en sann kristelig bildning. Även om folkskolestadgans föreskrifter inte fick någon omedelbar följd, hade man ett par årtionden senare hunnit så långt, att mer än hälften av alla socknar hade bibliotek. 1868 fanns 1437 sockenbibliotek i Sverige.
Rehabiliteringsmöjligheter var väl tillgodosedda genom en stor arbetsterapi- och sjukgymnastavdelning, samt den så kallade Mellringeverkstaden som erbjöd arbetsprövning och arbetslivsrehabilitering. Socioterapin bedrev studiearbete, underhållning och utflykter. Denna verksamhet var förlagd till den gamla Mellringe herrgård.
Flyg var chef för bokförlaget Frams redaktion 1924–1928, och skrev själv bland annat Vårt studiearbete (1919, 2:a upplagan 1921) och Lenin (1925). Från 1929 var han utrikespolitisk redaktör vid Folkets Dagblad.