Studiemedel Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder studiemedel, varianter, uttal och böjningar av studiemedel

Studiemedel synonym, annat ord för studiemedel, vad betyder studiemedel, förklaring, uttal och böjningar av studiemedel.

Vad betyder och hur uttalas studiemedel

Studiemedel uttalas studie|medel och är ett substantiv plural.

Ordformer av studiemedel

Plural

studiemedel
obestämd grundform
studiemedels
obestämd genitiv
studiemedlen
bestämd grundform
studiemedlens
bestämd genitiv

Studiemedel är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet studiemedel

  1. Disponibel inkomst: Summan av alla skattepliktiga och skattefria inkomster minus skatt och övriga negativa transfereringar (såsom utbetalat underhållsbidrag och återbetalat studiemedel). De skattefria inkomsterna är främst barnbidrag, bostadsbidrag, bostadstillägg, försörjningsstöd, underhållsbidrag och studiemedel. I den disponibla inkomsten ingår därmed även kapitalinkomster. (källa)
  2. I Sverige utbildas lokförare genom yrkeshögskola i bland annat Mjölby, Nässjö, Hallsberg, Ängelholm, Vännäs och Boden . Utbildningen är på ca 1 år och berättigar till studiemedel från CSN. Dessutom har vissa operatörer förarutbildning i egen regi med utbildningslön. (källa)
  3. Stipendium kallas en form av penninggåva för studerande, forskare, konstnärer och kulturarbetare etc. Till skillnad från ett pris, som brukar utdelas som erkänsla för något redan skapat, brukar stipendiet vara särskilt avsett för att bekosta framtida utgifter av något särskilt slag, till exempel studier och resor. Stipendier är normalt inte skattepliktiga, varken för givaren eller för mottagaren, de är en skattefri gåva men kan påverka storleken av andra bidrag som till exempel studiemedel. Stipendier söks i god tid före det man vill göra. Normalt bör man börja söka redan ett år i förväg. En ansökan bör utformas noggrant men ändå vara kort, levande och lättläst. Det man påstår om sig själv i sin ansökan bör kunna styrkas med intyg, betyg och rekommendationsbrev. Ansökan som normalt är skriftlig måste undertecknas för att vara giltig. Man kan erhålla stipendier från flera givare samtidigt. Förteckningar över stipendier finns både på Internet och i bokform. Böckerna finns att låna på nästan alla bibliotek. (källa)
  4. Studiebidrag är i Sverige en del av studiehjälpen och är ett studiestöd. Studiehjälpen består också av extra tillägg och inackorderingstillägg, studiebidraget är i Sverige en benämning på en förlängning av barnbidraget för ungdomar från 16 år. Studiebidraget är endast till för elever som går en heltidsutbildning på gymnasieskola, komvux, folkhögskola, eller vissa skolor som är statliga, får statsbidrag eller annat offentligt bidrag eller som är ställda under statlig tillsyn.. När man fyller 20 upphör studiebidraget, och man kan då ansöka om studiemedel istället. (källa)
  5. Studiestöd består i första hand av studiehjälp och studiemedel. Studiehjälp lämnas i form av studiebidrag, extra tillägg och inackorderingstillägg till yngre studerande vid utbildningar på grundskole- och gymnasienivå. Studiemedel lämnas i form av bidrag och studielån till äldre studerande vid alla typer av utbildningar som studiestöd kan lämnas för. Studiehjälp och studiemedel kan under vissa förutsättningar också lämnas för studier utomlands. (källa)
  6. Studiemedel är en i Sverige statligt administrerad försörjning för studerande, och består av en lånedel (ofta benämnd studielån) och en bidragsdel (ofta benämnd studiebidrag). Studenterna kan välja att enbart ta ut bidragsdelen (vanligt bland dem som bor hemma hos föräldrarna) eller att ta ut såväl bidragsdelen som hela eller delar av lånedelen. Studiemedelsutbetalningarna administreras av Centrala Studiestödsnämnden (CSN). (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.