Synpunkter Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder synpunkter, varianter, uttal och böjningar av synpunkter

Synpunkter synonym, annat ord för synpunkter, vad betyder synpunkter, förklaring, uttal och böjningar av synpunkter.

Synonym till synpunkter

Hur används ordet synpunkter

  1. För den 23 september är deadline för medlemsländerna att införliva ett nytt EU-direktiv om ökad webbtillgänglighet i sina lagar. Den gränsen kommer Sverige inte att klara – regeringen har aviserat att man har sikte på att överlämna en proposition till riksdagen "under hösten". Ett skäl till det är att det kommit in mycket synpunkter på det förslag som regeringen skickade ut på en remissrunda i slutet av förra året. (källa)
  2. I skolsammanhang har man gjort en nysatsning för att minska skolkandet. Tidigare kunde eleven ha ogiltig frånvaro upp till 20 procent och fick därefter en muntlig varning följt av en skriftlig med indraget studiebidrag som slutlig åtgärd. Nu har detta ändrats så att åtgärder vidtas när eleven skolkat några timmar och vid upprepade tillfällen. Istället för de olika varningarna så kontaktas CSN omedelbart av skolan. CSN skickar därefter ett brev till elevens föräldrar, som har sex dagar på sig att lämna synpunkter till skolan. Inkommer inga synpunkter till skolan så förlorar eleven CSN-bidraget. (källa)
  3. Programmet uppmuntrade även synpunkter på större inhemska och globala frågor. Diskussionerna med de unga kunde hållas på gatan, fritidsgårdar eller i skolan. Knuff kan betraktats som ett tidstypiskt samhällsengagerat program från 1970-talet. Programmet omfattade en demokratisk och politisk pedagogik i sitt sätt att närma sig målgruppen. Till teman som togs upp skrev och framförde amatörgrupper egna låtar. Detta var en viktig del i redaktionens ambition att göra de unga delaktiga i programmet. 1973 utgavs samlingsalbumet Låtar från Knuff. (källa)
  4. Lagrådet lämnar sina synpunkter på lagrådsremissen i form av ett yttrande till regeringen, vilket också publiceras på Lagrådets webbplats. (källa)
  5. Vid utredningens slut skickas utredningens förslag på remiss till ett antal remissinstanser, organisationer och i vissa fall enskilda experter som anses ha väsentliga saker att säga att om förslaget. Remissinstanserna återkommer, om de vill, till departementet med sina synpunkter. När remissvaren har kommit in till ansvarigt departement sammanställs de av departementets tjänstemän. Sammanställningar av svaren på vissa större utredningar kan publiceras som en rapport i Departementsserien. (källa)
  6. En ledare kan bli tvungen att ändra på sitt ledarskapsätt på grund av de kulturella fenomenen som denna möter på arbetsplatsen. Studier visar att ledare invandrarbakgrund har bidragit till sina verksamheter tack vare sina rötter och annorlunda livserfarenheter. Verksamheterna blev berikade med nya vyer, synpunkter och förhållningssätt till vardagliga saker. (källa)
  7. Romantikens framväxt under 1700-talet ökade kritikens inflytande och betydelse genom att man använde sig av tidningar och tidskrifter. Romantiken omvärderade medeltiden och dömde ut klassicismen. Man ansåg att kritiken måste grunda sig på filosofiska och metafysiska premisser, och man underordnade den litterära bedömningen religiösa, filosofiska, psykologiska, politiska och sociala synpunkter. Som en reaktion mot den romantiska litteraturkritiken uppstod sedan nykritiken. (källa)
  8. Det står också var och en fritt att svara på en remiss, och komma in med synpunkter, men räknas då inte som remissinstans. (källa)
  9. En vanlig utgångspunkt i förståelsen av rättsvetenskapen är målet för en lag att uppnå rättvisa. Den positiva rätten som infattas i de skrivna lagarna och författningarna och rättspraxisen i en rättsvetenskap används som basen för att 'testa' filosofiska teorier mot denna. Därför kan den vetenskapliga rättsvetenskapliga naturen argumenteras. De tre mest tydliga synpunkterna om rätt och rättvisa (det finns dock hundratals synpunkter) ärättslig positivism, naturlig rätt, rättsrealism (Uppsalaskolan) och interpretivism. Positivism betyder att lagen är 'positionär': rätten skapas i enlighet med, till exempel socialt accepterade regler. Man kan försöka stärka rättvisan, moralitet, eller vilket annat normativt slut som helst med lagar, men deras framgång eller brist på sådan avgör inte deras validitet. Såvida lagen är korrekt utformad, i enlighet med de regler som erkänts i samhället i fråga, är den en rättfärdig lag, oavsett den ärättvis enligt någon annan standard. En annan princip är att rätt inte är någonting mera än ett regelverk för att upprätthålla ordning och styrbarhet över ett samhälle. Därför måste de mest inhumana och orättfärdiga antagelserna efterlydas (från rättssystemet utgångspunkt och moraliska utgångspunkter). Kritiker av lagen borde lobba för lagändring men måste ändå respektera lagens bokstav, eller åtminstone inte förneka att den är en korrekt skapad lag. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.