Sätta Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder sätta, varianter, uttal och böjningar av sätta

Sätta synonym, annat ord för sätta, vad betyder sätta, förklaring, uttal och böjningar av sätta.

Synonymer till sätta

Vad betyder och hur uttalas sätta

Sätta uttalas sätta och är ett verb satte, satt, satt n. satt, pres. sätter.

Sätta betyder:

Ordformer av sätta

Aktiv

sätta
infinitiv
sätter
presens
satte
preteritum
satt
supinum
sättande
presens particip
sätt
imperativ

Passiv

sättas
infinitiv
sätts
presens
sattes
preteritum
satts
supinum

Perfekt particip

satt en
~ + subst.
satt ett
~ + subst.
satta den/det/de
~ + subst.

Alternativa böjningsformer passiv

sättes
presens

Sätta är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Sätta på Engelska

  • place, put - she put the flower pot in the window
  • set, plant - set (plant) bulbs
  • compose, set - typesetting (composing) machine

Hur används ordet sätta

  1. Motivering: Årets vinnare visar att det fortfarande går att göra hyperaktuell, brännande och skarp satir, dessutom i en väldigt innovativ form. Mottagandet hos publik och kritiker var fantastiskt och man befäste sin position som Sveriges just nu viktigaste och kanske mest begåvade humorgrupp.Årets Profil: BIANCA INGROSSO för TalangMotivering: Hennes ofiltrerade och varma sätt att kommunicera sin feedback till deltagarna skapar underhållning vi som tittare älskar att se. Bianca är Sveriges just nu mest lysande TV-stjärna. (källa)
  2. De sista förberedelserna är klara och nu råder inga tvivel hur man ska hantera uppkommande situationer något varje lag diskuterat under ett så kallat slutspelsmöte. Där tydliggörs regler, förväntningar, målsättningar och framförallt diskuteras medias roll. Hur tillgängliga ska spelarna vara, vem eller vilka från media ska man vara försiktiga att prata med, vad ska man säga utåt och framförallt när är det fördelaktigt att använda medierna som en megafon för att få ut sitt budskap? Börjar ni uppmärksamma den sista delen gällande megafon och sedan lägger ihop ett plus ett förstår ni i en större utsträckning vad olika tränare vill uppnå när det första de gör efter matcherna är att kritisera tex domarna, utmåla sig som fördelade och att de aldrig får med sig utvisningar. Det finns några som kommer göra det i en större utsträckning än amdra. Var så säker. (källa)
  3. Hawby säger att den aktuella vägsträckan på riksväg 55 är en av de mest prioriterade i Sörmland, då det sker mycket olyckor där. Huvudalternativet är fortfarande att dra en helt ny väg. Men om fågeln trots allt skulle vara kvar i närområdet och därmed fortsätta att sätta käppar i hjulen för bygget så kommer andra åtgärder att bli aktuella på kort sikt. (källa)
  4. Ett vanligt användningsområde för gasturbinen är elektrisk kraftproduktion. En fördel är att aggregaten går snabbt att sätta upp och kan vara i drift efter bara några månader. De går också snabbt att starta och stoppa vilket gör dem lämpade för reservkraft. Som exempel har Stallbacka kraftverk i Trollhättan sådana reservkraftverk drivna av svensktillverkade GT120 turbiner från STAL som kommer upp i full effekt efter bara 8 minuter. (källa)
  5. Syftet med gatukonst varierar. Dels rör det sig om ett rent konstnärligt uttryck. Det finns också i gatukonsten ofta en vilja till att omforma staden till ett mer personligt eller socialt rum. Genom att sätta ut sina egna konstverk i staden gör man ett personligt intryck på och avtryck i densamma. Likaså finns det i gatukonsten ett drag av platsskapande, ett sätt att försöka tillföra rum, mening och sammanhang i en stadsmiljö. (källa)
  6. Genitiv markeras i standardsvenskan med ett så kallat "genitiv-s" – som vanligen placeras sist på ordet som ska markeras – till exempel Eriks. Enda undantaget är att markera genitiv genom att sätta ut en apostrof direkt efter ett namn som slutar på -s (och -x eller -z) – till exempel Lars' bil – om tveksamhet kan uppstå. Vanligen löses problemet med omskrivning, och den här formen är numera ovanlig i svenskan. Den kan ha viss del i den förvirring som lett till felaktigt användande av engelskt genitiv. I engelska markeras nämligen genitiv med apostrof följt av s – Anna's, vilket i svensk text är fel. Genitiv av Anna skrivs alltså enligt svenska språkregler alltid Annas och aldrig Anna's. (källa)
  7. De sex deltagarna får ett ämne på kuben (exempelvis "ett tv-program"). Kuben öppnas och personen inuti visar svaret via charader. Den person som först tror att han/hon kan svaret trycker på sin knapp och svarar. Blir det rätt går han/hon vidare i programmet, men blir det fel får deltagaren sätta sig i publiken. De tre första som fårätt går vidare till omgång 2. (källa)
  8. Det ryska ordet glasnost kan omväxlande översättas som 'öppenhet', 'transparens', 'publicitet' eller 'offentlighet'. Grundbetydelsen handlar om att 'ge röst (åt)', och yttrandefrihet är ett näraliggande syskonord ur västerländsk tradition. (källa)
  9. Sammanfogning är olika metoder att sätta samman arbetsstycken till en produkt. Fogen är kontaktytan mellan arbetsstyckena. Exempel på sammanfogningar är att foga ihop bräder till en låda eller sammanfoga ett bordsben med bordsskivan. Förutom metoderna som beskrivs nedan, så kan också sammanfogningen säkras på olika sätt. Lim, spik, skruv, nit eller en kombination av dessa kan användas. (källa)
  10. För att undvika att få gratistidningar med posten behöver man sätta en lapp med texten "Nej tack till gratistidningar" eller "Inga gratistidningar, tack" på brevlådan och/eller tidningshållaren. Vill man varken få gratistidningar eller oadresserad reklam kan man exempelvis sätta upp en skylt på brevlådan med texten "Nej tack till reklam och gratistidningar" eller "Reklam och gratistidningar, nej tack.". Man kan inte välja att enbart få vissa gratistidningar. Samhällsinformation (från till exempel kommun och landsting) går inte att frånsäga sig. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.