Tagga Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tagga, varianter, uttal och böjningar av tagga

Tagga synonym, annat ord för tagga, vad betyder tagga, förklaring, uttal och böjningar av tagga.

Synonymer till tagga

Vad betyder och hur uttalas tagga

Tagga uttalas tagga och är ett verb -de  göra taggig   förse textmaterial med språkliga markeringar; åstadkomma klotter.

Ordformer av tagga

Aktiv

tagga
infinitiv
taggar
presens
taggade
preteritum
taggat
supinum
taggande
presens particip
tagga
imperativ

Passiv

taggas
infinitiv
taggas
presens
taggades
preteritum
taggats
supinum

Perfekt particip

taggad en
~ + subst.
taggat ett
~ + subst.
taggade den/det/de
~ + subst.

Tagga är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Tagga på Engelska

  • tag

Hur används ordet tagga

  1. Taggning (av engelskans tag, ung. märke, prislapp) är en klassificeringsmetod som innebär att man märker något med ett kategoriserande begrepp. I en ordlista kan exempelvis ordet vara taggas med begreppen "verb" och "infinitivform". Avsikten med taggningen är oftast att man sedan ska kunna inlemma den taggade entiteten i ett klassificeringssystem i någon form. (källa)
  2. Sjöborrar (Echinoidea) är en klass av havslevande djur i stammen tagghudingar. Det finns cirka 950 arter, förekommande på djupa och grunda bottnar och vid korallrev. Sjöborrar kallas ibland för havets igelkottar, eftersom många sjöborrar liknar runda, taggiga bollar. Men det finns en del sjöborrar som har en mer platt kroppsform eller saknar taggar. (källa)
  3. Fikonkaktus bildar suckulenta träd, 3–6 meter höga, med en stam som kan bli 30-45 cm i diameter. Grenarna är indelade i platta gröna segment som är omvänt äggrunda till avlånga, 20-60 cm långa och 10-25 cm breda. Areolerna är smalt elliptiska, brunulliga och sitter 2-5 cm från varandra. Glochiderna är gula eller bruna. Bladen är syllika och faller tidigt. Taggar saknas ofta helt, eller 1-6. Blommorna är gula till orange, 5-10 cm i diameter. Ståndarna är gula och pistillen något rödaktig, märkesflikarna är gula. Frukten är ett ätligt, äggformat bär som blir gult, orange purpurrött som moget, 5-10 cm långt med glochider och ibland taggar. Blomningstid är våren. (källa)
  4. Sydsamernas kolt kallas gápta och är oftast gjord i kläde. Färgen varierar mellan klarblå och svart. Längst ner i södra Sápmi kan dekorationsbanden vara taggade. Den sydsamiska dräkten har större skillnader mellan mannens och kvinnans kolt än den nordsamiska. Både dekorationen och längden är olika. (källa)
  5. Larven har på ryggen sju rader greniga taggar och är svart, ibland enfärgad, men oftast med bredare eller smalare längsgående gula band och strimmor. (källa)
  6. Kloakdjur räknas som däggdjur, trots att de har ovipari som fortplantningssätt. De definieras som däggdjur genom att de har hår eller liknande kroppsbeklädnad (taggar), att de diar ungdjuren med mjölk, att de har några anatomiska detaljer som uppbyggnaden av leden mellan övre och undre käken samt tre små ben i innerörat (hammaren, städet och stigbygeln). Dessutom är hjärtat delad i fyra segment. I hänseende på andra morfologiska egenskaper som uppbyggnaden av skallen och extremiteterna samt öppningen för tarmen och det urogenitala systemet finns stora skillnader till de flesta andra däggdjuren. (källa)
  7. Pimpinellros är en lövfällande buske med underjordiska jordstammar och bildar ofta täta snår. Den kan bli upp till två meter, men är vanligen lägre. Grenarna är tätt taggiga, med raka eller svagt böjda, oliklånga taggar. Bladen har oftast 2-3 bladpar och ett uddblad. Småbladen är kala, gleshåriga eller klibbhåriga, de är små och rundade i formen, vanligen 1-1,5 cm långa. Blommorna är upp till 6 cm vida, vanligen vita, men ibland ljust rosa eller gulaktiga. Foderbladen är hela, upprätta, avsmalnande och kvarsittande. Nyponen är kala och runda, först svartröda men blir senare helt svarta, eller ibland helt röda. De mognar relativt sent. Pimpinellros blommar i juni i Sverige. (källa)
  8. Spiggar är vanligen små, långsmala fiskar på mellan 4 och 8 centimeter. Undantaget är tångspiggen, som kan nå en längd på upp emot 20 centimeter. Storspiggen, som hör till de vitt spridda arterna, blir trots sitt namn sällan över 10 centimeter lång. Framför ryggfenan finns 3 till 16 separata taggar, vilka egentligen är ombildade fenstrålar. Även på buken kan det finnas taggar. Kroppens sidor kan antingen vara släta, eller skyddas av benplattor. Det senare är vanligt på arter som förekommer i marin miljö, medan arter som främst förekommer i sötvatten oftare är släta. (källa)
  9. Krusbärsbusken har både lång- och kortskott. På långskotten sitter enkla eller två-, tredelade taggar som är utskott från barken. Precis ovanför taggarna sitter knoppar, som växer ut till kortskott under vegetationsperioden. Vissa av dessa övergår till långskott medan de övriga bär blad och blommor. Knopparna skiljs från berberis genom att de inte omsluts av några bladrester. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.