Teckenspråkstolk Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder teckenspråkstolk, varianter, uttal och böjningar av teckenspråkstolk

Teckenspråkstolk synonym, annat ord för teckenspråkstolk, vad betyder teckenspråkstolk, förklaring, uttal och böjningar av teckenspråkstolk.

Vad betyder och hur uttalas teckenspråkstolk

Teckenspråkstolk uttalas tecken|språks|tolk och är ett substantiv.

Ordformer av teckenspråkstolk

Singular

teckenspråkstolk
obestämd grundform
teckenspråkstolks
obestämd genitiv
teckenspråkstolken
bestämd grundform
teckenspråkstolkens
bestämd genitiv

Plural

teckenspråkstolkar
obestämd grundform
teckenspråkstolkars
obestämd genitiv
teckenspråkstolkarna
bestämd grundform
teckenspråkstolkarnas
bestämd genitiv

Teckenspråkstolk är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet teckenspråkstolk

  1. En teckenspråkstolk är en person som har som yrke att tolka mellan talat språk och teckenspråk. Teckenspråkstolkning kan användas vid alla tillfällen då en teckenspråkig döv eller hörselskadad person och en hörande person behöver hjälp för att kunna kommunicera med varandra, både vid dialoger (som läkarbesök), monologer (som föreläsningar), eller situationer där flera personer är inblandade (till exempel ett arbetsplatsmöte). Tolken tolkar oftast simultant och behöver behärska både teckenspråket och det talade språket fullt ut, ha fullgod hörsel och syn samt teckenspråkstolkutbildning.
  2. En teckenspråkstolk utbildas i Sverige antingen genom en treårig kandidatutbildning på universitetsnivå, Kandidatprogram i teckenspråk och tolkning, eller genom en fyraårig eftergymnasial utbildning, godkänd av Tolk- och översättarinstitutet, på vissa folkhögskolor. Utbildningen på folkhögskola kan vara kortare om man har förkunskaper i teckenspråk. För att bli anställd som teckenspråkstolk måste man ha godkänd utbildning/examen.
  3. För att vara tolk finns det etiska regler som bör efterlevas. Dessa kan man hitta på Sveriges teckenspråkstolkars och Kammarkollegiets respektive webbplatser. Reglerna handlar bland annat om tystnadsplikt och liknande. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.