Telefonbud Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder telefonbud, varianter, uttal och böjningar av telefonbud

Telefonbud synonym, annat ord för telefonbud, vad betyder telefonbud, förklaring, uttal och böjningar av telefonbud.

Vad betyder och hur uttalas telefonbud

Telefonbud uttalas tele|fon|bud och är ett substantiv.

Ordformer av telefonbud

Singular

telefonbud
obestämd grundform
telefonbuds
obestämd genitiv
telefonbudet
bestämd grundform
telefonbudets
bestämd genitiv

Plural

telefonbud
obestämd grundform
telefonbuds
obestämd genitiv
telefonbuden
bestämd grundform
telefonbudens
bestämd genitiv

Telefonbud är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet telefonbud

  1. Sent på natten, då Harry Friberg befinner sig hemma hos Dreyer efter att först ha låtit sig övertalas att följa med på krogen kommer två telefonbud: först att Sternmark har kört av vägen i en enslig kurva och därefter att Junkern har störtat utanför Landfjärden på Södertörn. Sternmark kommer undan med en hjärnskakning och några bräckta revben, men det visar sig att kraschen berodde på att någon saboterat vänstra framdäcket. Junkern med dess döde pilot bärgas ett par veckor senare. Firmans kontorist, Anna Green, som farit på semestersegling den ödesdigra kvällen mördas på bryggan vid återkomsten. Tydligen visste hon något som till varje pris måste döljas. (källa)
  2. Telefonstation inrättades 1915. På denna station kunde man beställa tid för telesamtal och skicka bud efter den man önskade tala med på en annan telestation. Taxan för ett telefonbud var ca 50 öre till 1 kr. Den första telefonabonnenten tillkom 1929. År 1939 fanns det två abonnenter. (källa)
  3. Den 22 juli 1941 på kvällen fick löjtnant Fred Luther ett telefonbud till sitt kompanikansli i Rosala. Han fick order om att, utan dröjsmål, samla ihop en pluton och med den bege sig till Bengtskär via Örö. Plutonen bestod av 22 alternativt 24 man. Huvudparten av plutonens mannar var hemmahörande från svenskbygderna i Finland, det vill säga finlandssvenskar. På Örö försåg de sig med vapen och taggtråd. Beväpningen bestod till huvuddelen av svenska vapengåvor, bland annat Mausergevär och Bergmann maskinpistoler. Plutonens fortskaffningsmedel var en flottilj av långsamma fiskarmotorbåtar ombyggda till landstigningsfartyg. Marschfarten var 4 knop. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.