Telefonnummer Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder telefonnummer, varianter, uttal och böjningar av telefonnummer

Telefonnummer synonym, annat ord för telefonnummer, vad betyder telefonnummer, förklaring, uttal och böjningar av telefonnummer.

Vad betyder och hur uttalas telefonnummer

Telefonnummer uttalas tele|fon|nummer och är ett substantiv.

Ordformer av telefonnummer

Singular

telefonnummer
obestämd grundform
telefonnummers
obestämd genitiv
telefonnumret
bestämd grundform
telefonnumrets
bestämd genitiv

Plural

telefonnummer
obestämd grundform
telefonnummers
obestämd genitiv
telefonnumren
bestämd grundform
telefonnumrens
bestämd genitiv

Telefonnummer är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet telefonnummer

  1. En adressbok eller telefonbok är ett litet häfte eller (oftare) en liten bok med hårda pärmar, där man fyller i namn, adress och telefonnummer till vänner, bekanta och andra människor man har kontakt med. En adressbok kan ibland ingå som en del av en filofax eller almanacka. Oftast har boken flikar med bokstäver för att man snabbt ska kunna hitta i den. (källa)
  2. Inbrottslarm är en typ av larm som är konstruerat med avsikten att larma vid inbrott. Larmet kan till exempel avge ett högt ljud i samband med inbrott eller så kan det vara ett så kallat tyst larm där det går en signal till ett bevakningsföretag som åtagit sig att kontrollera vad som hänt eller en kombination av de båda, vilket är vanligast. Det finns även system som ringer upp förvalda telefonnummer och berättar att larmet har gått och det finns möjlighet till fjärrkvittering samt dubbel/enkelriktad talkommunikation eller lyssningsfunktion. (källa)
  3. Telefonkatalog – en lista över telefonnummer och andra kontaktuppgifter. (källa)
  4. Man ser enklast skillnad på en kommunal markyta och en tomtmarksyta genom att det på tomtmarksytan skall finnas en så kallad entreprenörsskylt, en tilläggsskylt med företagsnamn och telefonnummer vid infarten till parkeringsområdet. (källa)
  5. Papperskvaliteten är kartong 125 g/m² eller tjockare. Kortet kan vara blankt eller förtryckt med avsändarens personliga data såsom adress, telefonnummer etc. Eleganta korrespondenskort för privatpersoner kan det i övre vänstra hörnet vara försedda med avsändarens monogram eller heraldiskt vapen, om sådant finnes. Ibland görs detta i form av blindtryck. Riktigt påkostade korrespndenskort kan ha linnepressad ytstruktur och vågskurna kanter. Kuvertets papperkvalitet skall vara samstämd med kortets. (källa)
  6. Människans korttidsminne har en begränsad kapacitet på ungefär 30 sekunder. Just korttidsminnet är till för att hålla informationen fräsch under pågående aktivitet. Ett exempel på detta kan vara att slå ett telefonnummer. Numret finns i korttidsminnet under tiden då man slår det men är borta när man är klar. Man kan däremot lära in numret, men då är det inte korttidsminnet som lagrar det utan långtidsminnet. Människan lagrar minnen på så sätt att impulser tas upp genom hörsel, syn, känsel och lukt. Detta kallas för sensoriska minnet. Därefter når impulserna korttidsminnet och om behov finns att lagra detta görs det i långtidsminnet, finns inte behov glöms intrycken bort. De flesta personer klarar av att lagra 7+/-2 objekt. Vi kan dock komma ihåg fler saker genom så kallad chunkning då vi delar upp ord- eller sifferkombinationen. 187618891865 blir till exempel lättare att komma ihåg om vi skriver det såhär: 1876 1889 1865. Här har vi förkortat en stor klump med siffror till tre stycken grupper med fyra siffror i varje där de också har en innebörd. För att vi lättare ska komma ihåg alla impulser vi möts av dagligen är chunkning ett bra hjälpmedel till detta. Ett annat sätt att chunka skulle kunna vara att komma ihåg att alla de tre årtalen (eftersom där har vi en logisk koppling för oss) är på 1800-talet och sen bara 76 89 65, alltså 18+76 89 65. (källa)
  7. Inbrottslarm är ett typ av larm som är konstruerat med avsikten att larma vid inbrott. I folkmun kallas det även för hemlarm eller villalarm och finns både med och utan månadskostnader. Larmet kan till exempel avge ett högt ljud i samband med inbrott eller så kan det vara ett så kallat tyst larm där det går en signal till en larmcentral som vidtar åtgärder som är överenskomna med kunden eller en kombination av de båda, vilket är vanligast. Det finns även system som ringer upp förvalda telefonnummer och berättar att larmet har gått och det finns möjlighet till fjärrkvittering samt dubbel/enkelriktad talkommunikation eller lyssningsfunktion. Dessutom finns det ett larmsystem med kretskopplat 3G-videosamtal, vilket ger larmmottagare möjlighet att, förutom enbart talkommunikation och lyssningsfunktion, se uppringd rörlig videouppspelning i realtid via larmcentralens kamera/kameror. En del system erbjuder motsvarande funktion via internetkoppling (fast eller 3G-baserad). (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.